Alex, FB TV'ye yaptığı açıklamada, bu olayların olmasını hiç kimsenin istemediğini belirterek, “Bu, Türkiye'de yaşayan herkesin de bildiği gibi iç sıkıntılarından bir tanesi. Şu anda bizim yapabileceğimiz, şehit düşen askerlere dualarımızı esirgememek, onların ailelerine sabır dilemek. Umalım ki sorumlu olan insanlar, bu sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapsınlar ve artık canlar yanmasın, şehitler verilmesin” diye konuştu.
 
“Tepkim Stoch'a yönelikti”
 
Mersin İdmanyurdu maçındaki sinirli tavırlarıyla ilgili bir soru üzerine Alex, maç içinde çok olağan ve basit bir tepki verdiğini, tepkisinin büyük çoğunluğunun Miroslav Stoch'a yönelik olduğunu kaydetti.
 
Maçta 2-0 öndeyken rakibin stoperinin de kırmızı kartla oyun dışında kaldığını hatırlatan Brezilyalı futbolcu, şöyle devam etti:
 
“Oyun bizim adımıza daha da kolaylaşmıştı. Fakat saha içinde biz oyuncular aslında biraz da zorlaştırmaya başladık. Tepkimin büyük çoğunluğu Stoch'aydı. Bir pozisyonda sırtı kaleye dönüktü, ben ve Sezer boştuk. Topu bize verebilirdi, fakat şut çekmeyi tercih etti. Şansına da o top döndü gol oldu ve skor 2-1'e geldi. Futbolu takip eden herkes bilir ki 2-1 oldukça tehlikeli bir skor. Rakibimiz beraberliği yakalayabilirdi. Tepkim bunaydı. Maçı bu kadar kazanmaya yakın hale getirmişken 2-0'dan oyunu bu kadar zorlaştırmamalıydık.”
 
Alex, Stoch ile kavgalı olduğu yönünde haberlerin doğru olmadığını da vurgulayarak, “ Bizim takımda saha içinde olanlar saha içinde kalır. O anda nabızlar yüksekken, bazen böyle tepkiler verebiliyorsunuz. Maç bitti 10 dakika sonra bizim arkadaşlığımız aynı şekilde devam ediyor. O maçtan sonra kavgalı olduğumuz, konuşmadığımız yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bundan sonra da birbirimize böyle tepki verebiliriz. Maçın tansiyonuyla insanlar birbirine tepki verebilirler. Fakat bunlar saha içinde kalır” ifadelerini kullandı.
 
“Kadıköy'e gelen ekipler savunma önceliğini önde bulunduruyor”
 
Brezilyalı futbolcu, 23 Ekim Pazar günü Samsunspor ile kendi sahalarında yapacakları maçı da değerlendirerek, “Samsunspor maçı zorlu ve sıkıntılı bir maç olacak” dedi.
 
Rakiplerinin doğal olarak Kadıköy'de işlerini zorlaştırmaya çalışacağını dile getiren Alex, “Kadıköy'e gelen ekipler hep savunma önceliğini önde bulunduruyorlar. Bizim yapmamız gereken, antrenmanda çalıştıklarımızı aynı şekilde maçta göstermek ve maksimum konsantrasyonla maçımızı oynayıp, maçı kazanmak için elimizden geleni yapmak” diye konuştu.
 
Fenerbahçe Futbol Takımı kaptanı, takımın ligde 24 maçtır yenilmediğinin ve 12 deplasman galibiyetiyle rekor kırdığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
 
“Rakamlar gayet güzel. Fakat bizim adımıza şu anda bir şey çözmüyor. Her geçen gün bu istatistiği yükseltiğimiz zaman sorumluluğumuz artıyor. Geçen sezon son düzlükte verdiğimiz müthiş mücadeleden sonra o sezonu bitirip, yeni sezona başladık. Yeni sezonda da aldığımız sonuçlar iyi. Aynı zamanda da futbolumuzu da daha iyiye götürmemiz gerektiği gerçeği var. Bunu da ileriye götürdüğümüz zaman bu söylediğiniz rakamlar daha da iyiye gidecek ve biz çok daha iyi konumda olacağız.”
 
Brezilya'da efsane futbolcu Pele ile birlikte yer aldığı yardım projesiyle ilgili de bilgi veren Alex, “Benim doğduğum şehir Curitiba'daki bir hastanede kalbinden sorunu olan küçük çocuklar tedavi görüyor. Bu, son senelerde başta Pele olmak üzere aynı zamanda Brezilya'nın önde gelen futbol adamlarının da desteğini verdiği bir yardım projesi. Projenin ana unsuru futbol. Bir turnuva düzenleyip, devletin de desteğini arkasına alarak, turnuvanın sonunda Brezilya futboluna damga vurmuş insanlarla kendi aralarında bir maç yapıyorlar. Böylece yardım kampanyası amacına ulaşmış oluyor” şeklinde konuştu.