Gurbetçi oyuncumuz Ömer Toprak, eğlenmek, için gittiği go-card yarışında aracın patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Ömer Toprak... Almanya"da doğdu... 19 yaşında... Alman 19 Yaş Altı Milli Takımı Bundesliga 2 Takımları"ndan Frieburg"un formasını giyiyordu... Bir doksan boyundaki futbolcu oldukça başarılı bir sezon geçirdi... Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, Ömer için yönetime kesin alınmalı raporunu verdi. Ömer, İstanbul için hazırlık yaparken, trajik bir olay yaşadı. Eğelenmek için gittiği go-card yarışlarında aracın motorunun patlamasıyla bir anda alevler arasında kaldı. Şu anda Münih"te tedavi görüyor. Doktorlar, hayati tehlikeyi atlattığını söylüyorlar, ancak futbol hayatı için aynı şeyi söylemek mümkün değil...

Ömer"i çok yakından tanıyan eski takım arkadaşı Ali Güneş, Radyospor"da “Özgür Sancar"la Haber Özel Programı”nda yaptığı açıklamada, “Hâla şoktayız... Tüm içtenliğimle söylüyorum Ömer, hayatımda gördüğüm en iyi stoperlerdendi. Ayrıca çok sağlam bir karaktere sahiptir” dedi.

HAYALLER KABUSA DÖNÜŞTÜ

Gurbetçi futbolcu Ömer Toprak, 1 ay önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle hâla tedavi görüyor. Geçen sezon Frieburg"ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki futbolcu, Alman 19 Yaş Altı Milli Takımı"nın da formasını giyiyordu.

Münih"te tedavi altında olan Ömer, yoğun bakımdan çıktı ve hayati tehlikeyi atlattı, ancak futbol hayatı için aynı durum geçerli değil... Doktorlar genç futbolcunun vücudunun yüzde 40"ının yandığını söylediler. Genç futbolcunun kaslarının bir bölümünün de yanması nedeniyle futbol hayatı konusunda iyimser konuşmuyorlar ama yüreyebileceğini söylüyorlar.

Ömer"in menajeri Ahmet Bulut, tedavilerin seyrine göre Ömer futbol hayatı konusunda ancak 7 ay sonra kesin kararın verilebileceğini belirtiyor.

BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLACAKTI

Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli"nin ısrarla istediği, ancak trajik kaza nedeniyle siyah beyazlı takıma transferi gerçekleşmeyen Ömer"i en iyi tanıyanların başında eski takım arkadaşı Ali Güneş geliyor.

Ali, Ömer"in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Kendisiyle kısa bir süre önce konuştum. Ağlayarak "Ali ağbey, yürüyemiyorum" dedi. Bu duruma gerçekten çok üzüldüm. Öncelikli olan sağlık, futbol ikinci planda... Doktorlar, tekrar profesyonel olarak futbol oyanayıp oynayamacağı konusunda kesin konuşamıyorlar. Mustafa Denizli Ömer için benimle görüştü ve benden onu Beşiktaş"a gelmesi için ikna etmemi istemişti. Ama maalesef bu kaza gerçekleşti” şeklinde konuştu. vatan