Bu eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim 4. sınıftan lise son sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevilik konusu işlenecek. Hz. Ali, Hacı Bektaş Veli, Hz. Hüseyin’in sözlerine yer verilen kitapta; Alevi, Bektaşilik, Muharrem Orucu, Cem ve Cemevi, On İki İmam, Dört Kapı Kırk Makam, Semah, Musahiplik, Şia, Aşure, Razılık, Kurban Tığlama gibi konular ele alınıyor.
 
Alevi Çalıştayları’nı yürüten dönemin Devlet Bakanı, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalıştayların Alevilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla başlatıldığını belirterek, “AİHM’in, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatına ilişkin 2007 yılında verdiği kararda belirttiği nesnellik ve çoğulculuk ilkeleri ışığında hazırlanan yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından da onaylanmıştır. Böylece Alevilik ilköğretim 4. sınıftan, lise son sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına girdi” dedi.
 
Yeni müfredatın Nusayri ve Caferi vatandaşların taleplerini de karşıladığını vurgulayan Çelik, basımı tamamlanan ders kitaplarının 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere okutulacağını söyledi.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretim programlarında yer verilen Alevilik, Bektaşilik, Caferilik ve Nusayrilik konuları özetle şöyle:
 
 
Hz. Ali’yi seven ve taraftar olanlar
Yeni müfredat değişikliğine göre ilköğretim 7. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabının “Oruç İbadeti” ünitesine Alevi, Bektaşi geleneğinde önemli bir yer tutan “Muharrem Orucu” konusu eklendi.
taraf