AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Alevi Açılımı"nın ardından Kuşadası Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Haydar Kotan Aydın AK Parti"den Milletvekili aday adayı oldu. Adaylık müracaatını AK Parti"ye teslim eden Haydar Kotan, Aydın"da yaklaşık 100 bin kişinin temsilcisi olduğunu belirterek “Meclis"te Aydınlı hemşerilerimizin yanı sıra Alevi kardeşlerimizin de temsilcisi olmak için adayım” dedi.
Daha önceki yıllarda CHP"de siyaset yaptığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Alevi Açılımı"ndan sonra AK Parti"ye gönül verdiğini ifade eden Haydar Kotan, “Sayın Başbakanımız ve AK Parti"nin icraatlarını takdirle izledim. Bilindiği gibi uzun yıllardan beri Alevi dostlarımızla birlikte yıllarca sadece CHP"ye omuz verdik. Bu çabalarımızı daha müreffeh daha huzurlu daha uygar bir Türkiye özlemi içinde devam ettirdik. Ancak bu çabalarımızın bugüne kadar ki omuz verdiğimiz yerde beyhude çabalar olduğunun maalesef yeni farkına vardık. Yıllardır arzuladığımız birçok şeyin AK parti sayesinde yapılmakta olduğunu görmeye başladık. AK parti"nin Alevilere karşı olan olumlu tutumu ve buna karşı muhalefetin bu güzellikleri engelleme çabaları nedeniyle AK parti"den aday olmaya karar verdim” dedi.
“AK Parti"nin icraatları ve herkesi kucaklayan uygulamaları ile kendisi gibi bir çok Canları uykusundan uyandırdığını ifade eden Kotan, “Bu soygun düzenini tümden değiştirmeye AK Parti saflarında bir nefer gibi hizmet verirken "karınca kararınca" bir katkımız olursa gözlerim açık gitmeyecek. Bu nedenle AK Parti"den adayım” ifadelerini kullandı.