Star TV'de canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erbil bir gafa daha imza attı, Alevilerle ilgili yapılan espri ortalığı karıştırdı.

Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada' ifadesi tepki yarattı. Sözlere tepki gösterenler İstanbul'daki Doğan Medya Center önünde toplanıyor. Binaya güvenlik takviyesi yapılıyor.

İZMİR'DE PROTESTO GÖSTERİSİ

Mehmet Ali Erbil'in sözlerine tepki gösteren bir grup vatandaş, İzmir'de Doğan Yayın Holding bünyesindeki kuruluşların bulunduğu bina önünde toplandı.

Erbil'in, Star televizyonundaki programında kullandığı sözlerin ardından Doğan Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyet bürolarının bulunduğu Şehitler Bulvarı'ndaki bina önünde gelen vatandaşlar protesto gösterisi yaptı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığın binaya yaklaşmasına izin vermedi.

Erbil'i protesto eden gruptaki bazı vatandaşlar binaya yumurta attı.

Grup, polisin uyarısı üzerine dağıldı.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ DİĞER SKANDALI HATIRLATTI

Alevi örgütlerinden yapılan ilk değerlendirmelerde, konunun sadece Mehmet Ali Erbil'e mal edilemeyceğini, Star TV'de daha önce de bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişinin 'Ben kızılbaş mıyım ki' sözlerini kullanarak Aleviliğe hakaret ve iftiralarda bulunulduğu anımsatıldı.