Ortak bir açıklama yapan alevi derneklerinin yöneticileri, bu örnek karardan dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Bilindiği gibi, temeli 1996 yılında atılan ve 13 yıldır bir türlü tamamlanamayan Hacıbektaşi Veli Anadolu Kültür Merkezi inşaatı için Kuşadası Belediye Meclisi Aralık ayında ortak bir karar alınmış ve yarım kalan inşaatın belediye tarafından tamamlanması yönünde görüş belirtilmişti.

Kararı değerlendiren ve mutlulukla karşılayan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi Başkan Yardımcısı Adil Lafçı ile Alevi Kültür Dernekleri Kuşadası Şubesi Başkanı Cafer Kotan, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, alınan karardan dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Lafçı ve Kotan, “Bu karar Kuşadası"nda ve Türkiye"de yaşayan Alevileri son derece mutlu eden örnek bir karardır. Böyle kararların seçim önceleri değil böyle bir zamanda alınması ve istismardan uzak bir karar olması nedeniyle de ayrıca önem taşımaktadır. İstismar edici değil, sorunu çözücü ve hizmet unsuru taşımacı bizleri daha da mutlu etmiştir. Bu kararın diğer tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz” dediler.