Aşure günü etkinliğine Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna"nın yanı sıra Kuşadası CHP İl Genel Meclis üyesi Kurtuluş Giyik, Söke CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, MHP Belediye Meclis üyeleri M. Ali Oklay ve Orhan Ateş, Güzelçamlı CHP Belediye Meclis üyesi Hasan Çelik, Didim Alevi Dedeleri Kurul Başkanı Memduh Ulaş, Baba Mansur Ocağı Alevi Dedesi Mahmut Doğan, Kamber Buyruk, Davutlar Belediye Meclis üyeleri Niyazi Poyraz ve Özcan Heper, Söke CHP ilçe Başkanı Sevim Şahin ve yönetim Kurulu üyeleri, Söke ÇYDD Başkanı Nimet İncedal, Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Makbule Erdoğan, CHP Belediye Meclis üyesi ve kültür komisyonu Başkanı Hüseyin Akkaya ile büyük çoğunluğunu yörede yaşayan alevi vatandaşlar katıldı.

Didim Alevi Dedeleri Kurul Başkanı Memduh Ulaş ve alevi dedesi Mahmut Doğan aşure kazanlarının başında yaptırdıkları dualarda muharrem ayı ile aşurenin önemine dikkat çekildi.

Söke Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Hasan Çevik"te yaptığı konuşmada; “Muharrem ayı Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Ali"nin oğlu Hz. Hüseyin"in yezit tarafından Kerbela"da şehit edilmeleri üzerine matem ayıdır. Muharrem ayında muharrem orucu tutulur ve Hz. Hüseyin"in Kerbela"da yaşadığı zulmü, yaşadığı susuzluğun 72 kişiyle birlikte şehit edilişinin yası tutulur. Kerbela"da kurtulan tek kişi Hz. Hüseyin"in oğlu Zeynel Abidin"dir. Onun için Allah"a şükreder, Muharrem ayında bu nedenle aşure yaparız” dedi.

Etkinlik yerel sanatçı Cenan Hayal"in konseri ile renklenirken, kazanlar dolusu hazırlanan pilav, kavurma ve aşure toplu olarak yenildi.