AKP'li İbrahim Yiğit, bazı Alevi örgütleri başkanlarınca seçimlere yönelik olarak 'AKP'ye giden çürüktür' şeklinde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Yiğit, “Bu açıklamalar demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, seçme ve seçilme özgürlüğü gibi kavramlar ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Yiğit yaptığı yazılı açıklamada, Alevi vatandaşlara özgü sorunların bu hükümet döneminde ortaya çıkmadığını ve bir günde çözülmesini beklemenin doğru olmadığını söyledi. Samimiyetle yürütülen bazı çalışmaları görmezden gelmenin ya da o parti içerisinde yer alacak, oy verecek kişilere "çürük" ve benzeri sözlerle hakaret etmenin Alevilerin sorunlarını çözmek olmadığını ifade eden Yiğit “Tam tersine bir çatışma ortamı yaratmaya çalışarak Alevilere kötülük yapmaktır. Hem hükümetten çözüm beklemek hem de hükümet içerisinde yer alacak Alevilere hakaret etmek tam bir çelişkidir” dedi. Hükümetin çalışmaları sonucunda Alevilerin devletle barışık hale geldiğini, sorunlarını cesurca dile getirebildiğini ve çözüm isteyebildiğini de kaydeden Yiğit şunları söyledi:

“Düne kadar kimliklerini saklamak zorunda kalan Alevi vatandaşlarımız, bugün kendilerini açıkça ifade edebilir noktaya gelmişlerdir. Kişisel çıkar hesaplarıyla yapılan bu tür açıklamaların Alevi vatandaşlarımıza sağlayacağı hiçbir yarar olamaz. Aleviler her zaman demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin yanında olmuşlardır. Bu nedenle siyasal tercihlerini de özgürce belirlemek Alevi vatandaşlarımızın en doğal haklarıdır. Bu tercihlere karşı çıkmak ve anti demokratik tavır koymak hiç kimsenin haddi değildir.”
Madımak Oteli"nin AKP döneminde kamulaştırıldığını, Alevi Çalıştayları"nda alınan kararlar doğrultusunda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde, Aleviliğin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde müfredata gireceğini kaydeden Yiğit, Cem evlerinin de hukuki statüye kavuşması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. “AKP"ye giden çürüktür” şeklindeki açıklamaların talihsiz ve yakışıksız olduğunu da belirten Yiğit, bu tür açıklamaların tüm Alevilerin düşüncesiymiş gibi yansıtılmasından ve üsluptan rahatsızlık duyduğunu da söyledi.