Fenerbahçe Gazetesi'nin bu ayki sayısında röportajı yer alan Uruguaylı savunma oyuncusu, performansı ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın ifade ettiği gibi, takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Lugano, ''Gerçekten de herkesin kıskanacağı bir performansla lige başladık. Yeni arkadaşlarımızın uyumu sağlanıp, sakatlarımız iyileşince daha da başarılı olacağımızı sanıyorum. Hedefimiz, başkanımızın açıkladığı gibi şampiyonluk. Bunun dışındaki sonuçların camiada kimseyi mutlu etmeyeceğinin bilincinde olarak, tüm gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

KAYBETMEYİ ASLA KABUL ETMEM

İyi hırsın, doğru yönlendirildiğinde sporcuyu başarıya götürdüğünü, kötü hırsın ise zarar verdiğini belirten Lugano, şunları kaydetti:

''Taraftarlar benim sürekli kazanma isteğimi görüyorlar. Kaybetmeyi asla kabul etmem. Kaybedince çok kötü bir ruh haline bürünüyorum. Herkesle, en ufak şeyden bile kavga çıkartacak kadar sinirli oluyorum. İnanın, evime gittiğim zaman, başka şeylerden hırsımı alarak sakinleşiyorum. Her zaman kazanmayı düşünen bir yapım var. Onun dışında bir düşüncem yok. Hatta, kaybettiğimiz zaman, çoğu kez kendi iç dünyama döner, kendimle kaybetme nedenlerimi araştırır, kendimi sorgularım.''

EN BÜYÜK İSTEĞİM FENERBAHÇE'Yİ UEFA ŞAMPİYONU OLARAK GÖRMEK

Uruguaylı futbolcu, en büyük isteğinin Fenerbahçe'yi UEFA şampiyonu görmek olduğunu ifade etti.
Sarı-lacivertli ekibin altyapısının, tesislerinin, seyircisinin ve stadının iyi olduğunu, doğru yöneticilerle idare edildiğini anlatan Lugano, ''Benim burada en büyük isteğim Fenerbahçe'yi UEFA şampiyonu olarak görmek. Hedefleri kalpten istemek lazım. O yola baş koyup hedefe odaklanmak lazım. Biz de bunu gerçekten istersek, yapabileceğimizin de farkında olursak neden olmasın. Tabii ki bu yol çok uzun ve çetin rakiplerle dolu yoldur. Bunu istemek ve odaklanmak lazım'' ifadelerini kullandı.

ALDIĞIM KARTLAR DOĞRU

Fenerbahçeli futbolcu, gördüğü kartların adil olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, ara sıra itirazlarını abarttığını belirterek, ''Hakeme 'Gördün mü görmedin mi?' anlamında işaret dili kullanıyorum, ama yanlış anlaşılıp anında kart görüyorum. İtirazımı ara sıra abarttığım da oluyor. Bunun için aldığım kartlar doğru. Bunlara bir itirazım olamaz'' dedi.

Fenerbahçe ile imzaladığı yeni sözleşme geciken Lugano, tatil döneminin ardından, sezon başlayana kadar olan süreçte Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Uruguay 20 Yaş Altı Milli Takımı'yla antrenmanlara çıktığını bildirerek, ''Uruguay'dan fiziksel anlamda hazır geldim. Sadece ritm ve birlikte oynama uyumu biraz zaman aldı'' diye konuştu.

Bilica ile aralarında çok iyi bir uyum olduğunu anlatan Lugano, ''İyi bir ikili olduğumuz görülüyor. Eksiklerimiz var ama onları zamanla gidereceğiz'' dedi./sabah