AKP İstanbul Milletvekili Recep Koral"ın TBMM"deki danışmanıyla evlenmek için boşandığı 38 yıllık eşi Zeynep Koral, “Eşim ikinci peygaberimdi. Ancak ruhen kopmuş, cansız bedeni evdeydi. Körü körüne inanmışım” dedi. Boşanmanın ardından eski eşine “Uğurlar olsun” diyen Koral, “İnşallah mutlu olurlar” dileğinde bulundu.
Yaşadıklarını ve duygularını Milliyet"e anlatan Koral, 1 yıl sözlü, 1 yıl da nişanlılık dahil toplam 40 yıldır birlikte olduğu eşinin ilişkisini 2.5 yıldır bildiğini ve sorunlar yaşamaya başladıklarını söyledi. Eski eşinin evlenmeye hazırlandığı Hatice İlham Yıldırım"ı tanımadığını belirten Koral, boşanma haberini kendisinin sızdırmadığını vurguladı. Anlaşmalı boşanma gerçekleştirdiklerini ve istediklerini elde ettiğini dile getiren Koral, “Olayın basına yansımasını hiç istemedim. 7 kızımın ve torunlarımın ruh sağlığı ve eşimin yara almaması için böyle bir şeyi asla düşünmedim” dedi.



"Cansız bedeni evdeydi"

Son zamanlardaki hal ve hareketlerinden eşinin hayatında başka bir kadın olduğunu anladığını söyleyen Koral, “Ben de bir kadınım ve her kadın kocasının halinden her şeyi anlar. Söylemesine bile gerek yoktur. Onu çok iyi tanıyor ve güveniyordum. O benim ikinci peygamberimdi. Ancak son 3 yıldır eve çok az uğrar oldu. Eşim ruhen kopmuştu. Cansız bedeni evdeydi artık” diye konuştu.
“Onca yıllık emeklerimin heba olduğunu düşünüyorum” diyen Koral şöyle devam etti:
“Meğer çok körü körüne inanmışım. Ben kendisine çok inandım. Kendisine bir gün olsun delikli çorap giydirmedim. O da çok iyiydi. Hasta annem bizim yanımızda 9 yıl kaldı. Her gece yanına gider, ilaçlarını alıp almadığını kontrol eder, özel doktorlara götürür, özel tedaviler almasını sağlardı. Çocuklarının üzerine titrerdi. Parmakla gösterilen bir aileydik. Dile kolay, tam 38 yıl. Ama son 3 yılı asla yaşanmamış sayıyorum. Bu olayı öğrendiğimde ilk olarak ailemden saklamıştım. Keşke böyle davranmasaymışım. İlk öğrendiğimde boşanmalıymışım. Benim için, yaşadıklarımız 35 yıldır. Ancak olacakların, yaşanacakların önüne de geçilmiyor. İlahi kader işte. İnsanlar kaderlerini yaşacaktır.”

"İnşallah mutlu olurlar"

Bundan sonra kendi ayaklarının üzerinde yaşamını devam ettireceğini belirten Koral, “Boşandığımda istediğimi aldım. Ona bile gerek yok. Benim kalabalık bir ailem var. Kızlarım var. Damatlarım var. Hepsi bir evlat gibi benim etrafımda, bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorlar” diye konuştu. Boşanma işleminin ardından eski eşine “uğurlar olsun” dediğini anımsatan Koral, “İnşallah mutlu olurlar. Benim için bitmiştir artık” dedi.
VATAN