Terörist alçaklara en güzel cevabı, Diyarbakır"ın pırıl pırıl gençleri verdi. 3 Ocak"taki bombalı saldırıda 3 öğrencisi ölen, birçok öğrencisi yaralanan dershane, ÖSS ve OKS"de büyük başarı elde etti.


Dershane öğrencilerinin 1113"ü, Türkiye"nin en iyi lise ve üniversitelerine yerleşti. Patlamada ağır yaralanan Görkem Emre Öz, koltuk değnekleriyle girdiği ÖSS"de 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi"ni kazandı.

DİYARBAKIR"da, 3 Ocak 2008 tarihinde PKK"lı terörist Erdal Polat, bir otomobile yerleştirdiği bombayı askeri servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Hain saldırıda 6"sı öğrenci 7 kişi can verdi, cadde üzerinde bulunan dershaneye giden öğrencilerin de aralarında ulunduğu 65 kişi yaralandı. Ve yaralanan öğrenciler, teröre en güzel cevabı verdi. Patlamanın yaşandığı sokak üzerinde bulunan, 3 öğrencisi ölen, birçok öğrencisi yaralanan dershane, ÖSS ve OKS"de büyük başarı elde etti. Dershanedeki bin 113 öğrenci Türkiye"nin çeşitli okullarına yerleşti. Bu öğrencilerden 95"i tıp, 182"si mühendislik, 168"i çeşitli dallarda eğitim fakültesi, 26"sı diş hekimiliği, 131"i işletme, 124"ü fen-edebiyat, 43"ü kamu yönetimi, hukuk, 344"ü ise çeşitli bölümlere girdi.

Çoğu "en iyileri" kazandı

Bombalı saldırıda ağır yaralanan Görkem Emre Öz de , Tıp Fakültesi"ni kazanan gençlerden biriydi. Görkem gibi ağır yaralanan ilköğretim 8"nci sınıf öğrencisi Vedat Bora Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi, Ferhat Kaya da Diyarbakır Anadolu Teknik Lisesi"ni kazandılar.

Uzman psikolojik destek

Dersane Müdürü Müdürü Yıldırım Yıldız, hayatını kaybedenlerden 3 kişinin öğrencileri, 1"inin de velileri olduğunu söyledi. Yıldız, patlama sonrası Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Servisi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aytekin Sır ile birlikte veli ve öğrencilere seanslar düzenlediklerini vurguladı. Travma geçiren birçok öğrencileri bulunduğunu da belirten Yıldız, dersanelerinin bin 113 öğrencisinin Türkiye"nin çeşitli üniversite ve okullara yerleştiğini, bunlardan 95"nin tıp fakültesini kazandığını söyledi.

Burada iyi beyin çok

Yaşanan travma sonrası dersane öğrencilerinin sergilemiş olduğu başarının Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: "Bugün aramızda olmayan vefat eden öğrencilerimiz de bin 113 öğrencinin yanında olacaklardı. Ancak maalesef yaşamlarını yitirdiler. Psikologlar getirdik, sinevizyon eşliğinde öğrenci velilerimize seanslar düzenledik. Öğretmenlerimiz gece yarılarına kadar çalıştı. Diyarbakır"ın bu tür olaylarla artık anılmasını istemiyoruz. Burada gördüğünüz gibi çok iyi beyinler var."

Çok çalışamadım ama pes etmedim

PATLAMADA 2 ayağı kırılan, hastanede dalağı da alınan Görkem Emre Öz, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Patlamada ağır yaralandım. Bir ay hastanede kaldım, 5 ay dershaneye gidemedim. İstediğim gibi çalışamadım ama pes etmedim. Sonuçta başımıza hiç istemediğimiz bir olay geldi. Hatta çevrem "Üzülme seneye tekrar girersin" dediler. Ben yine de şansımı denemek istedim. Sınav sırasında ayaklarım alçıda olduğu için koltuk değneğiyle sınava girdim ve 338 sayısal puanla ikinci tercihim olan DEÜ Tıp Fakültesini kazandım. Gazi Üniversitesini istiyordum ama olmadı. Sonuçta hayalim tıp okumaktı, kazandım. Çok mutluyum. Şimdi kas erimesinden dolayı hafif aksıyorum ama o da düzelecek."

Hürriyet