Dailymotion.com adlı sitede yayınlanan kayıtta Kurmay Albay Ekici, dehşet verici ifadeler kullanıyor. Kürtlerin aşırı miktarda şiddet kullanılarak ezilmesi, asimile edilmesi gerektiğini söyleyen Ekici, "Bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bundan sonra yapılacak tek şey, fazla miktarda güç kullanıp kafalarını ezmek... Bu hükümetle bu iş olmaz. Bu hükümetin derhal alaşağı edilmesi lazım arkadaşlar, başka çare yok yani, gerekirse biz yapacağız." diyor. Ses kaydında Antalya'daki çeşitli cemaatlere yönelik kumpas kurulmasından da bahsediliyor ve bu konuda yapılacaklar şöyle anlatılıyor: "Akıllı hareket edeceğiz, adamları takip edeceğiz. Kanunların açık tarafları var. Süleymancılar vay anam vay, sarmışlar etrafımızı... Hepsi son derece kanunî legal çalışmalara devam etmiş, kimseyi yakalamamışız... Bakacağız, açığını bulacağız. O da bizim görevimiz."
 
İnternete düşen ses kayıtlarına dün bir yenisi daha eklendi. Antalya İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ekici'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında hükümete yönelik ağır ifadeler kullanılıyor. Kürtlerin aşırı miktarda şiddet kullanılarak ezilmesi, asimile edilmesi gerektiği anlatılıyor.
 
Cemaatlerin açıklarını bulmanın kendilerinin görevi olduğunu söylüyor. İşte o ifadeler: "Bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bundan sonra yapılacak tek şey, fazla miktarda güç kullanıp kafalarını ezmek, ondan sonra bunu soğumaya bırakmak. Soğuduktan sonra da daha değişik tedbirlerle asimilasyonu hızlandırmak. Başka türlü olmaz bu iş. Artık Avrupa'yı mavrupayı unutup, hayır gidişat artık yani Kürtlerin özerklik kazanması yönünde ilerliyor hızla. Bu hükümetle bu iş olmaz. Bu hükümetin derhal alaşağı edilmesi lazım arkadaşlar, başka çare yok yani, gerekirse biz yapacağız. Oy kullanalım arkadaşlar, neden biliyor musunuz? Bu ee biz iyi kötü bir şeyler gördük geçirdik, anlıyor musunuz? Dikkatli olacaksınız. Ha dikkatli olmazsanız, uyanık olmazsanız, bu ülke batırılır(...)"
 
"Yani şu anda çok kritik bir noktadan geçiyoruz ülke olarak, çok kritik bir noktadan geçiyoruz. Yani, çok kritik bir noktadayız demiyorum bakın, çok kritik bir noktadan geçiyoruz, bu noktadan da geçeceğiz. Zayiatla geçeceğiz, bilmem neyle geçeceğiz ama geçeceğiz. (...) Cumhuriyetimiz, tarihinde olmayacak, görülmemiş bir şekilde çok yönlü bir tehdit altında. Bu tehdit A, B, C diye size burada sıralayacak zamanımız yok. Ama biliniz ki eğer bilgili olmazsak bilinçli olmazsak kendimizi ve çocuklarımızı yetiştiremezsek arkadaşlar çok iyi günler görmemiz gerekirken, zor günler görebiliriz."
 
ADAMLARI TAKİP EDECEĞİZ ARKADAŞLAR!
 
Ses, 'aşırı sağcı' faaliyetleri takibe alacaklarını anlatıyor: "Şu Antalya'da her şey var ama biz yetersiziz. Özellikle aşırı sağ faaliyetlerdeki etkimiz son derece az. Derhal buna tedbir alacağız. Yani bunun ee işte kanunlar değişti bilmem ne değişti. 50 bin tane kanunun açık tarafı var tamam mı? Akıllı hareket edeceğiz, düzgün hareket edeceğiz. Adamları takip edeceğiz arkadaşlar, yani böyle ortalığı başıboş bırakmışız gibi bir hisse kapılıyorum. Bu ülkenin başına ne geldiyse bu adamlardan geldi ha bilesiniz. Süleymancılık vay anam vay, sarmışlar etrafımızı, dernek 54, yurt 49, dershane 2, Süleymancı 5 tane yakalanmış, toplam bu kadar. 2008, hepsi son derece kanuni legal çalışmalara devam etmiş kimseyi yakalamamışız, 2009 son derece kanuna uygun şekilde çalışmışlar. Evet bakacağız bakacağız bi onun açığını bulacağız, o da bizim görevimiz. Bunlar küçük yaştaki çocuklara asılırlar, bilmem ne ederler."
 
zaman