Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon Soruşturması nedeniyle gündeme gelen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda sadece bir adet piyade amiral kadrosu olması nedeniyle Çiçek'in durumunun değerlendirmeye alınmadığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon Soruşturması nedeniyle gündeme gelen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda sadece bir adet piyade amiral kadrosu olması nedeniyle Çiçek'in durumunun değerlendirmeye alınmadığı ifade edildi.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in terfiine ilişkin basında muhtelif haberler çıkmış ve Yüksek Askerî Şûra çalışması sonuçları açıklandıktan sonra da çeşitli sorular tevcih edilmiştir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı"nda sadece bir adet deniz piyade amiral kadrosu mevcut olup, bu kadroya 2008 yılında bir terfi yapılarak atama yapılmıştır. Bu nedenle, boş kadro olmadığından bu yıl deniz piyade için kontenjan ayrılmamış; dolayısıyla bu sınıf mensupları Yüksek Askerî Şûra"da değerlendirilmemiştir."