Uyguladığı hızlı şubeleşme stratejisiyle 2007"ye damgasını vuran Albaraka Türk Katılım Bankası hızlı gelişimini sürdürüyor. Banka, 2007 yılı üçüncü çeyrek itibariyle denetlenmiş konsolide olmayan mali tablo rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre bankanın ilk dokuz ayında vergi öncesi net kârı 72.803 bin YTL olarak açıklandı.

Türkiye"nin ilk katılım bankası ve Albaraka Banking Group* üyelerinden olan Albaraka Türk"ün hisselerinin Haziran 2007 sonu itibariyle İMKB"de işlem görmeye başlamasının ardından, kamuoyuna açıklanan ikinci ara dönem mali tablo rakamlarına göre vergi öncesi dokuz aylık kârının 72.803 bin YTL olarak gerçekleştiği, oluşan bu kârdan da 15.474 bin YTL vergi karşılığı ayrıldığı ve vergi sonrası bankanın dokuz aylık net kârının ise 57.329 bin YTL olduğu bildirildi.

Ayrıca Albaraka Türk Katılım Bankası"nın toplam varlıklarının 2007 yılının ilk dokuz aylık döneminde % 32,9 artarak 3.311.598 bin YTL seviyesine ulaştığı da ifade edildi. Bununla birlikte aynı dönemde bankanın finansal kiralama işlemlerinden net alacakları dâhil toplam kredi portföyünün 2007 yılı başlangıcına oranla % 32,1 büyüyerek 2.619.913 bin YTL"ye ulaştığı da vurgulandı. Kâr ve zarara katılım hesapları ile özel cari hesaplar aracılığıyla toplanan fonların toplam tutarının ise, yılbaşından itibaren dokuz aylık dönemde % 25,3 artarak 30 Eylül 2007 itibariyle 2.697.834 bin YTL olarak gerçekleştiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre öz kaynaklarının aynı dönemde 506.130 bin YTL seviyesine ulaştığı ve söz konusu artışta, halka arz yoluyla temin edilen ödenmiş sermaye artışı ve hisse senedi ihraç primleri ile birlikte dönem kârının ilavesinin etkili olduğu bildirildi.

Verilen bilgiler çerçevesinde üçüncü çeyrek mali tablo rakamlarını yorumlayan Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ, “Bankamız, kârlılık ile büyüme arasında tesis edilen sağlıklı politika ilkesi doğrultusunda hızlı gelişimini sürdürmektedir. Dokuz aylık sonuçlar, bütçemizin yıl sonu hedeflerimizle uyumlu bir performans sergilendiğini teyit etmiştir,” dedi.