Trabzonspor'un Brezilyalı yıldız oyuncusu Alanzinho, teknik direktör Şenol Güneş'in takıma gelmesiyle yeteneklerini ve özelliklerini daha çok gösterme fırsatı bulduğunu belirterek, ligin ikinci yarısında daha çok çalışıp form grafiğini yükseltmek istediğini söyledi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde A.Gücü'nü deplasmanda 2-0 yenerek, çeyrek final yolunda avantaj sağlarken, galibiyette, ilk golü attıran diğerini atan Alanzinho büyük pay sahibi oldu. A.Gücü karşısında alınan galibiyetten ötürü çok mutlu olduğunu belirten Brezilyalı futbolcu, “Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in göreve gelişiyle birlikte takımda daha çok forma şansı buluyorum. Bu durum yeteneklerimi ve özelliklerimi göstermeme yol açıyor. Ligde puan olarak biraz daha gerideyiz. Ama kalan hazırlık dönemini iyi geçirip, ikinci devreye başlamak istiyoruz. Mücadeleyi hiç bir zaman bırakmamalıyız” diye konuştu.

Bordo-mavililer TFF'ye yürüyecek

Trabzonspor taraftarları, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzon'u aday kent arasına almamasını protesto etmek için federasyon binasına yürüyecek. İstanbul'daki binlerce Trabzonsporlu, tarihi bir yürüyüşle federasyonun bu kararına itiraz etmek için federasyonun İstinye'deki binasına siyah çelenk bırakacak.

FATİH HALI SAHADA GOL YAĞDIRDI

Trabzonsporlu eski futbolcular, Vali Recep Kızılcık ve Emniyet Müdürü Feridun Boz'un takımına karşı oynadığı maçı 5-4 kazandı. Fatih Tekke halı sahada oynanan maçta 4 gol attı.

Trabzon'a gol kralı oyuncu

Trabzonspor'un Kolombiya'da 3,5 yıllık sözleşme imzaladığı Teofilo Antonio Gutierrez, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 2009 yılının en golcü oyuncular sıralamasında 4. sırada yer aldı. IFFHS'nin yaptığı değerlendirmede, 34 maçta 39 gol ile FC Red Bull Salzburglu Marc Janko ilk sırayı alırken A.Madrid'den Diego Martin Forlan 33 maçta 32 golle ikinci, 36 maçta 30 gol atan FC Barcelona'dan Samuel Eto üçüncü, Gutierrezise 43 maçta attığı 30 golle 4. sırayı elde etti./yeni şafak