Sivas"ta 25 yıldır ahşap oyuncak üreten 45 yaşındaki Cemal Okul, ahşap oyuncakların plastik ve elektronik oyuncaklar gibi çocuk sağlığı için tehdit oluşturmadığını söyledi.

Cemal Okul ilginç ve değişik oyuncaklar üretmek için çok fazla araştırma yaptığını ve gördüğü elektronik oyuncaklardan da esinlenerek farklı oyuncaklar yapmaya çalıştığını belirtti. Ahşap oyuncakların çocukların dikkatlerini bir noktaya toplayarak el ve göz koordinasyonlarını geliştirmelerine yardımcı olduğunu ifade eden Cemal Okul, bunların çocuklar üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğunu ve plastik oyuncaklar gibi çocukların sağlığını tehdit etmediğini söyledi.

Ahşap oyuncakların, çocukların vücutlarındaki negatif enerjiyi pozitife çevirdiğini söyleyen Okul, “Doğadan gelen malzemeden yapılan oyuncaklar çocukların hem zeka hem de kişiliklerinin gelişmesinde önemli bir etkisi vardır. Ahşap oyuncaklarla oynayan çocuklar fizik kurallarını tanımanın yanı sıra el becerisi de kazanıyor.” dedi.

Çocukların elektronik oyuncakları çabuk kırdıklarını ve çok çabuk sıkıldıklarını belirten Okul, “Ahşap oyuncaklarla oynayan çocuklar, hareket ettirmeden boyamaya kadar birçok yönden oyuncaklarla özdeşleşiyor. Hem oyuncaklarla oyun daha eğlenceli hale geliyor hem de çocukların zeka gelişimleri üzerinde sorgulayıcı ve üretken düşünce yapılarının gelişmesini sağlıyor” diye konuştu. Çocukların oyuncakları ile oynarken oyuna yüzde 50 katkı yapmaları gerektiğini belirten Okul, bu şekilde çocuklarla oyuncaklar arasında bir bağ oluşacağını ve daha uzun süre kullanacağını söyledi./hürriyet