Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine ve Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulları idarecileri Vali Kerem Al’ı ziyaret etti. Ziyarete ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay ve öğretim üyesi Doç. Dr. Özdal Gökdal, ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr.Ramazan Kılıç, öğretim görevlileri Şükrü Ömür ve Hakan Özilhan katıldı.
Vali Al’a Çine Meslek Yüksek Okulu hakkında bilgiler aktaran Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, 1994 tarihinde eğitim-öğretime başlayan yüksekokulun ülke ve yöre koşullarına göre çağdaş bir eğitim-öğretim verdiğini belirterek, “Yüksekokulumuz; üniversite-sanayici-üretici işbirliği çerçevesinde öğrenirken üreten, çağın gereksinimlerine yanıt verebilecek donanıma sahip, meslek etiğine uygun davranan, ilgili sektörü iyi tanıyan ve sektörün aradığı niteliklere de sahip, sorumluluk almaktan kaçınmayan ara teknik eleman yetiştirmektedir” dedi.
Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki Dericilik Bölümünün öğrencilerden talep olmaması yüzünden önümüzdeki yıl kapanacağını öğrenen Vali Al, yüksekokulların bulunduğu bölgeler için önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Yüksek okulların ihtiyaçların giderilmesi için gerekli desteği vereceklerini kaydeden Al, “Meslek yüksek okullarında açılacak bölümlerin yöresel ihtiyaçlarda göz önünde bulundurularak açılması önem arz ediyor. Bu konularda üniversitelerin gerekli incelemeleri yapmaları hem yöre için hem de ülkemiz için yararlı olacaktır. Talep olamayan Dericilik Bölümünün kapatılmasından ziyade gerekli koşulların tekrar gözden geçirilerek eğitimin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Kerem Al’a Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu’nda üretilen deriden üretilmiş evrak çantaları, anahtarlıklar, tarihi Afrodisias antik kentinde bulunan figürler, seramiğe işlenmiş desenler ve takı ürünleri tanıtıldı.