Avrupa'da belediyelerin sunduğu şehir bisikleti hizmetinin bir benzeri İstanbul'da otomobille verilmeye başlandı. Şehrin belli noktalarına abonelerin alıp kullanması için araçlar yerleştiriliyor. Saati 9.99 TL'den başlayan fiyatlarla kiralanan araçları kullanan aboneler, işleri bittikten sonra aracı aynı yere bırakıyor.
 Ancak isteyen, ek bir ücret ödeyerek aracı farklı bir yerde de bırakabiliyor.
Aracın yakıtı ücrete dahil oluyor, ancak kilometre başına 50 kuruş ücret alınıyor. Yakıt anlaşmalı istasyonlardan temin ediliyor. Sistemi Türkiye'ye getiren Mobilizm Turizm'in Pazarlama Direktörü Orkun Biliş, sistemin ABD, İngiltere ve İspanya'da kullanıldığını ifade etti. Takvim'de yer alan haberde Türkiye'de 2 aydır bu sistemi uyguladıklarını belirten Biliş, büyük ilgi gördüklerini ve şu anda 30 olan araç sayısını artırmayı düşündüklerini söyledi. İstanbul'da 4 noktada hizmet verdiklerini anlatan Biliş, "Yoğun talep olan yerlerde 24 saat içinde hizmet noktamızı açabiliyoruz. Yakın zamanda Ankara'da da bu sistemi uygulayacağız.
 Bunun yanında Beykent, Sabancı, Koç ve Yeditepe üniversiteleri ile de anlaşmak üzereyiz" dedi.
 SIRADA LÜKS VAR 
Biliş, sistemden yararlanmak için 50 TL'lik yıllık üyelik ücreti alındığını kaydetti. Araç alındığı noktaya bırakılmadığı zaman, söylenen yere gidip alabildiklerini vurgulayan Biliş, "Fakat bunun için ek bir ücret talep ediyoruz. Örneğin; Beşiktaş'tan alınan bir araç havaalanında bırakıldıysa, biz aracı oradan almak karşılığında 40-50 lira gibi ekstra bir ücret istiyoruz" diye konuştu. Biliş, önümüzdeki dönemde lüks araçlar alıp bu konudaki talepleri de karşılayacaklarını sözlerine ekledi.
NASIL ÇALIŞIYOR
Sistem abonelik ile çalışıyor. Abone olan kişi, dilediği arabayı istediği kadar kullanıp, kullandığı kadar ödüyor. Mobilizm park noktasına giden abone elindeki kartı aracın camına okuttuğunda kapılar açılıyor. Arabanın anahtarı aracın torpido gözünde bulunuyor.
 Abone önceden rezervasyon yaptırdığı aracı ister saatlik, isterse tüm gün kullanabiliyor.
 MODELE GÖRE FİYAT SEÇENEĞİ
 Model Saatlik                    ücret Günlük    ücret Km ücreti 
 Smart ForTwo ....                9.99 TL.......     79.90 TL .......50 krş
Ford Fiesta..........                 14.99 TL.....119.90 TL .....50 krş 
Mini Cooper .......                  24.99 TL.....199.90 TL .....50 krş