İngiltere"den bir takım geliyor, başındaki teknik direktör 12 küsur yıllık. Yani, nerdeyse mahlülen değil de yaşlılıktan emekli olacak. Kulübün bir de başkanı var, ben hiçbir yerde görmedim.

Oynadığı takım Fenerbahçe"nin teknik direktörü bu sene geldi. Geçen yılkini yolladılar. Arsenal"de transferlerin hepsini teknik direktör yapıyor. Kulüpteki yetkililerle yıllar süren araştırmalarla yapıyorlar.



Bir atarsa, iki atarız

İki takım sahaya çıkıyor, maç başlıyor... Takımlar arasında siyahla beyaz kadar fark var. Topu Fenerbahçeliler kapınca atacak arkadaşlarını bulamıyorlar, her tarafta Arsenalli kaynıyor. Bu sefer Arsenal topu alıyor, Fenerbahçeliler Arsenalli futbolcuları yakalayamıyorlar. Yine her taraf koşuşturan Arsenallilerle dolu.

Bir anda maç 3-1 oluyor. Arsenal vitesi küçültüyor ve içlerinden diyorlar ki, "bu Fener bize bir gol atarsa, biz onlara iki gol atarız". Bu görüntüyü Arsenalli futbolcular da Fenerbahçeli futbolcular da tribündeki bizler de hissediyoruz. Yani dün gece Fenerbahçe"nin bu sahadan galip ayrılması mucize. Peki, Fenerbahçe rahatlıkla gol pozisyonlarına girdi mi?


Girdi. Ama kaçırdılar. Yani, Arsenal"in defansı da sarı lacivertlilere kıyak yaptı, tek hatta oynayarak. Ama bu tek hatta aradan çıkacak Güzia"ya topu kimler atacaklardı? Fenerbahçe"de bir kişi var. Alex, biraz da Semih. Güiza da pozisyonlara girdi. Ama kaçırdı. Güiza defansa yardım edip, çırpındığı zaman seyirci, "Güiza... Güiza..." diye bağıryor. Ama Güiza o işleri yapacağına gol atsın. Ona gol atsın diye tonla para verdiler. Ama seyirci gol kaçırdıktan sonra "Güzia... Güiza..." diye bağırmadı.

Fenerbahçe maça iki önliberoyla başladı Maldonado ve Selçuk. Al birini vur ötekine... Hele Maldonado, nasıl bir transfer anlamak mümkün değil. Arsenal, Fener defansının arasında ofsaytta oyuncular bıraktı ama terse atılan toplarla golleri yaptı. Aynı zokayı yıllar önce Chelsea, Ali Sami Yen"de Galatasaray"a yapmıştı.

Takımı olumsuz etkiliyor

Hakem iyi maç yönetti. F.Bahçe seyircisi bu maçta da ikiye bölündü. Ve bu parçalılık F.Bahçe"de sahaya da yansıyor. Zico varken öyle veya böyle Fenerbahçe çok mükemmel oynamıyordu, ağır oynuyordu ama futbolcular birbirlerine yardım ediyorladı. Yani F.Bahçe sahada takımdı. Aragones"le birlikte bu özelliklerini kaybettiler. Şimdi sarı lacivertlilerin Londra"da inanılmaz zor bir maç daha bekliyor. Bu Arsenal orda bu kadar laubali oynamayacak. Şu da net bir şekilde gözüktü bu sezon F.Bahçe"nin kendi stadında oynanacak UEFA finalinde bence oynama şansı kalmadı.