Edinilen bilgiye göre, torunu ile birlikte önceki gün Bozdoğan"dan Nazilli"ye zeytin toplamak için gelen 93 yaşındaki Kezban Demirsoy, Kurudere mevkisindeki Zeytin bahçesinde alanda kayboldu. Dün akşam saatlerine kadar devam eden tüm aramalara rağmen Alzaymır hastası olan Kezban Nine"nin bulunamaması nedeniyle, torunu Sezgin Demirsoy (34) daha önce ismini duyduğu AKUT Bodrum ekiplerini arayarak yardım istedi. Nazilli"ye dün akşam saatlerinde gelen 6 kişilik AKUT ekibi, yaklaşık 12 saatlik bir aramanın ardından bu sabah erken saatlerde yeniden başlayan arama çalışmaları sonucu Kezban Nine"yi saat 09.30 sıralarında buldu.
48 saat sonra bulunan Kezban Nine"nin oldukça bitkin olduğu görülürken; yaşlı kadın ambulans ile Nazilli Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi adlına alındı. 2 günlük tedirgin bir bekleyişin ardından ninesine kavuşmanın sevincini yaşayan torun Sezgin Demirsoy, AKUT ekiplerine teşekkür etti.
Kırsal arazide yürüttükleri 12 saatlik arama kurtarma çalışmalarını anlatan AKUT Bodrum Ekibi 2. Lideri Saadettin Uslu, “Kezban Nine"nin torunu Sezgin tarafından dün öğlen saatlerinde buraya çağrıldık. 16.00 sıralarında Nazilli"deydik ve Resmi kurumlarla görüştük. Görüşmeler ve İşlemlerden sonra saat 17.00"lerde arama işlemine başladık havanın karanlık olması ve bölgenin karanlık olması nedeniyle gece yarısı 02.00 sularında arama çalışmalarımıza ara vererek dinlendik. Sabah Emniyet ile yaptığımız görüşmeler sonrasında sabah 07.00 gibi şahsın en son görüldüğü Vadi"den başlayarak yaptığımız aramalar 2 vadi sonra sonuç verdi. Hasköy yolundan 500 metre içerisinde çalılıklar arasında Kezban Nine"ye ulaştık. Kendisi Alzaymır hastası olması ve geçirdiği şok nedeni ile çalılıklar arasında oturmuş bekliyordu. Kendisine yaptığımız ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis Ekiplerini çağırarak Nazilli Devlet Hastanesine getirdik” dedi.