Ak Parti Aydın Belediye Başkan aday adayı Fuat Aktaş, yoksulluğun ve yolsuzluğun olmadığı bir Aydın için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.
Fuat Aktaş, “Bu anlamda dürüst, şeffaf bir hizmet parolasıyla yola çıktım. Aydın"da yetiştim ve Aydın"a hizmet etmeyi bir borç bildim. Partinin temayül yoklamasında şahsıma büyük ilgi gösteren partililere teşekkür ederim” diye konuştu.
Aktaş, “1910 yılında Osmanlı Cumhuriyetinin gayri safi milli hasılasının % 15"ini karşılayan bir il olmasına rağmen bugün 40. sıralara düşmüştür. Yetiştiğim, ekmeğini yediğim suyunu içtiğim Aydın bugün geçmişini arayan bir şehir konumuna düşmüştür. Makamların en güzeli insanların vicdanlarında, kalplerinde ve zihinlerinde yer alabilmek, bizden sonraki nesillere bir rehber olabilmektir. Benim anlayışımda siyaset; "Halka Hizmet Hakka Hizmet" anlayışını üstün kılmaktır. Üstlendiğim bütün kamu ve özel sektör görevlerimde devlet tecrübem ve şahsi gayretlerimle memleketimin her köşesine hizmet etmek için gece gündüz mücadele ettim. Ümit ediyorum ki; Geçmişteki hizmetlerim gelecekteki hizmetlerime referans olacaktır. Aydın"ın kaybettiği yıllarını telafi ederek Başbakanımızın açtığı şeffaf, üreten ve dürüst belediyecilik yolundan ilerleyerek halkının hizmetkârı bir belediye başkanı olmak istediğim için aday oldum. Aydın"da çalışmalara başladığımız ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz Büyük Aydın Projesi ile Aydın"ın bir büyük değişime ihtiyacı olduğunu vurguladık.2005 yılında değiştirilen Yerel Yönetimler yasası ile belediyeler eğitim kültür, sanayi ve birçok sektörde yatırım yapma yetkisine sahiptir. Ancak Aydın"da bunlar maalesef gerçekleştirilememiştir” dedi.
AKP"li aday adayı Fuat Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aydın cennet bir vatan parçasıdır. Cenab-ı Hak cennetine güzel insanları alır.Ben de Aydın"da iyi insanların yaşadığına inanıyorum.Bu insanların daha rahat,huzurlu ve güvenli bir kentte yaşaması için geceyi gündüze katarak çalışmak, üretmek gerekiyor. 1992 yılında Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen Avrupa Kentsel Şartını ilk imzalayan ve gerçekleştiren Aydın Belediyesi örneğini Türkiye"ye gösterebilmek için adayım. Siyasi çıkar çevrelerine geçit vermeyen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, belediyecilik anlayışının gerçekleştirerek tıpkı Sayın Başbakanımızın İstanbul"da yaptığı gibi şehrin en emin adamı olarak hizmet üretmek için adayım. Aydın ve Antalya"da belediyecilik tecrübelerimde yerel yönetimle ilgili gerekli tecrübeye sahip oldum. Kamu sektöründe devlet kaynaklarını hep doğru ve vatandaşın lehine kullanan bir anlayışı tercih ettim.Günümüzün modern yönetim anlayışı da belediyenin insanlarına sosyal ve ekonomik çözüm üretmesi şeklinde gelişmektedir.O nedenle Aydın Belediyesi"nin yönetim anlayışının değişerek Aydın"da kaynakların doğru kullanıldığı,yeni kaynakların üretildiği bir döneme geçmesi artık olmazsa olmaz bir duruma gelmiştir. 10 yıl öncesine kadar çevresine örnek olarak gösterilen Aydın şehri bugün çevredeki illerden örnek alacak duruma gelmiştir. Yani Aydın son on yılda geriye düşmüştür. Aydın için kaybedilen yılların telafisi için durup dinlenmeden çalışmak gerekiyor. Geçmişte beni tanıyanlar bu noktada en önemli referanslarımdır. O nedenle "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" mantığı ile yaptıklarım yapacaklarımın teminatı olduğu için adayım. 30 Mart tarihi Aydın için gelişim ve ilerlemenin miladı olsun. Tüm Aydın halkı ile birlikte çok daha güzel yarınları yakalayalım.Kültür ve kaplıca turizminin geliştiği,işsizliğin azaldığı, temiz enerji kaynaklarıyla çevre ve hava kirliliği olmayan,esnafın yüzünün güldüğü,yatırımcının tercih ettiği bir kent için harekete geçme zamanıdır. Yarınlarımızın çok daha güzel ve aydınlık olmasını diliyorum.”