Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı faaliyet programları içerisinde kültür yollarının turizme açılacağını belirtti.
Aydın'ın ören yerlerinin bilinmesi, ulaşılması ve tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Aktakka, şunları kaydetti:
''Kültür yolları konusunda 2012 yılı içinde çalışmalar yapacağız. Bir kültür yolu projemiz var. Bu projemizde öncelikle Didim Millet Limanı'ndan Apollon Tapınağı'na kadar olan kutsal yolu açığa çıkaracağız. Hem bisiklet yolu, hemde yürüyüş yolu olarak yapılacak. Bunu uluslararası bisiklet yolu ve yürüyüş yolu ağına konulmasını istiyoruz. Bunun proje çalışmaları tamamlandı ve proje çeşitliliği kapsamında uygulamaya konulacak.''
Menderes Nehri kenarından da yol standartlarına uygun bir kültür yolu planları olduğunu vurgulayan Aktakka, ''Didim Apollon'dan çıkan Milet, Prienne, Magnesia, Tralleis, Nysa ve Afrodisias'ı gören bir kültür yolu çalışmalarımız olacak. Bunun da şu aşamada çalışmaları sürüyor. Öncelikle Didim Apollon Tapınağı ile Millet Limanı arası bisiklet ve yürüyüş kültür yolu tamamlanacak'' dedi.