MHP’li Meclis Üyesi ve Kasaplar Odası Başkanı Ali Gürsoy ile MHP’li Meclis Üyesi ve Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt arasında yaşanan gerginlik basına yansıdı.
“ÜRETİCİYİ VE TÜKETİCİYİ KORUYACAĞIZ”
MHP’li Meclis Üyesi Ali Gürsoy’un ‘Satılan Nazilli’nin onurudur’ açıklamasına tepki gösteren Nazilli Belediye Meclis Başkan vek. Ziya Aksüt, basın açıklamasında bulundu. Aksüt açıklamasında; “Nazilli Hayvan pazarının bugünkü halinden kurtarılarak daha düzgün bir ortamda ticaretin gerçekleşmesi için bir çalışma yaptık ve bunun sonucunda Nazilli Belediyesine başvurarak düşüncelerimizi anlattık. Bu görüşmelerin ışığında Nazilli Belediyesinin arsa satışı ihalesine girerek bu arsanın Hayvan pazarı yapılması, Nazilli Belediyesinin gelirlerinin korunması, ayrıca buradaki gelirler artarsa da artış oranında Belediyenin gelirlerinin korunacağı, eksilse de bugünkü yıllık geliri olan 50 Bin TL’nin korunacağı şeklinde bir protokol yaptık. Ayrıca bugün nasıl işletiliyorsa aynı şekilde işletilmesini de protokolde belirledik. Yani Nazilli Belediyesinin bu işlerden hiçbir zaman kaybı olmayacak. Daha düzgün sıhhi şartlarda hayvan alım satımı gerçekleşecek. Hayvanların sağlık belgeleri vb. belgeleri olmadan alınıp satılmaları mümkün olmayacak. Gerekli belgeleri olmayan hasta zayıf hayvanların alım-satımı engellenerek halkın sakıncalı et kullanmasına son verilecek. Bu şekilde hayvan alıp satanlara bu ortam tekrar olamayacağı için bazı kişilerin Hayvan Pazarı yapımına kızmaları ve engellemeye çalışmak için mahalli gazetelere yalan yanlış bilgi vermesi onlar için doğaldır. Yeni Hayvan pazarında elektronik ortamda hayvan tartıları yapılarak açık artırma ile satılabilecek üreticinin korunacağı ortamı gerçekleştireceğiz. Bu ortam hilenin yanlış alışverişin ortadan kalkmasına, üretici ve bu ticareti yapanların objektif kriterlerde alışveriş yapmasını sağlar” ifadelerine yer verdi.
“YANLIŞ OLANLAR BUNLAR MI?”
Nazilli Kasaplar Odası Başkanı olan Ali Gürsoy’un yerel gazetelere ‘Hayvan Pazarı’ ile ilgili söylediklerini ‘Gerçekle karşılaştırılarak düşünüldüğünde ne yapılmak istendiğini herkes anlayabilir’ diyen Aksüt; “Kasaplar Odası Başkanının ‘Nazilli Hayvan Pazarı, Türkiye’nin en iyi 5 hayvan pazarından biridir’ lafını da Türkiye’deki İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Bursa, Konya, Erzurum ve diğer illeri de düşünecek olursak nasıl bir yanlış laf olduğunu ve doğru olmadığını herkes anlayabilir. Kasapların ve celeplerin bu işe karşı olduğunu söylemek de başkalarının fikrinin ne olduğunu anlamadan konuşmaktır. Ben soruyorum; Kasaplar ve celepler daha uygun hijyen ortamına sahip bir ortamda ticaret yapmayı istemezler mi?, Borsa’da yapılan tescille yüzde 0,2 tescil ücreti öderlerken, yeni yapılacak olan Hayvan pazarında elektronik ortamda yüzde 0,1 tescil ücretini mi kabul etmeyecekler?, Hayvan başına 10 TL öderlerken 5 TL ücret ödemeyi mi kabul etmeyecekler?, Temiz bir ortamda yemeklerini ve çaylarını içmeyi mi kabul etmeyecekler?, Hayvanların daha korunaklı ortamlarda güvenle kalacakları ortamları mı kabul etmeyecekler?.”diye konuştu.
“HİZMET ESASTIR”
Konuşmasını sürdüren Ziya Aksüt; “Bunlara Kasaplar odası başkanı karşıysa ben ona soruyorum: Neden Hayvan Pazarı ile ilgili Nazilli Belediye Meclisinde bu konudaki oylamada ‘Evet’ oyu kullandın. Şimdi hayır demesini altında neler var. Her şey siyaset mi? Her şey Para mı? İnsanlar dünyada imkanları varsa bir eserinin olmasını ister. Yapmak çok zordur, ama yıkmak ve bunu yaparken de yalan yanlış konuşmak çok kolaydır. Belediye meclisinde evet dediğiniz bir konuda sanki hayır oyu kullanmışçasına gazetelere beyanat verip insanları yanıltıyorsunuz?” dedi.