Aydın’da iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2002 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Aydın Belediyesi eski başkanlarından Hüseyin Aksu, görevini İlhami Ortekin’e devretmişti. Milletvekili seçilemeyen Aksu 2004’de CHP ve 2009’da MHP’nin Aydın Belediye Başkan adayı olarak girdiği yerel seçim yarışında başarılı olamamıştı.

Hüseyin Aksu, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in Aydın ziyareti sırasında Türker ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal ile bir araya geldi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker’le dostane bir ortamda görüştüklerini ifade eden Aksu, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in beğendiği bir lider olduğunu söyledi. Türker ve Aksakal ile değerlendirme yaptıklarını açıklayan Aksu, “Siyasetçilerin hiçbir söylediğine inanmayın. Ben aday olmayacağım desem de bunun tersi olacağını düşünün. Seçimlere daha zaman var. O zamana kadar her şey değişebilir. DSP benim ilkelerimle örtüşen bir parti. Bize ne zaman nerede ihtiyaç duyulursa her türlü destek için orada olurum” diye konuştu.

“AKSU DSP’YE GÜÇ KATAR”
Hüseyin Aksu gibi bir ismin partilerinden aday olmasının kendilerine güç katacağını savunan
DSP Genel Başkanı Masum Türker de, şunları söyledi: “Sayın Aksu’nun Aydın’a sunduğu katma değer ortada. Aydın için önemli projelere imza atmış bir isimle yola çıkmak bize güç verecektir. DSP kadrolarında Hüseyin Aksu gibi bir isme ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreç neyi gösterir bakacağız. Ona göre değerlendirme yapacağız. Biz yerel seçim startını verdik. Sayın Aksu’yla masaya oturmak gibi durum ortaya çıkarsa gerekeni yaparız”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg