AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Hüseyin Aksu, Aydın TED Kolejinde gazetecilere yaptığı açıklamada eğitime TED Koleji olarak devam etmeyeceklerini, Amerikan Koleji olacaklarını ve tam isim ve amblemin haftaya kesinleşeceğini söyledi.

TED'i aydına açarlarsa aydını terk edeceğini daha önce açıklayan Aksu, buna yanıt olarak, "Düşmanlar sevinmesin diye Aydın'da kalacağım. TED ismi kamuoyunda güvenirliliğini yitirdiği için ismi bıraktık" dedi.

Aksu, aralarında geçmişe dayanan  husumet bulunan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun dikkatsiz ve kişisel tutumu nedeniyle TED okullarının başarı çizgisini kaybetmeye başladığını, pek çok TED Kolejinin öğrenci bulamadığını iddia etti.

Hüseyin Aksu, yeni bir TED okulu açılacak olan yan binanın Belediye tarafından ihalesiz olarak kiraya verildiğini ve bütün meclis üyelerinin bu usulsüzlüğe iştirak ettiğini öne sürdü. “Yan bina için naylon depreme dayanıklılık belgesi alındığını duydum” diyen Aksu “Orada okul açabilmeleri için izin almaları gerek. Henüz izinleri yok ama ön kayıt almaya başladılar. Savcılıkta soruşturmaları sürüyor. Tüm bu nedenlerle yaptıkları iş usulsüzdür. Açıkça suç işliyorlar” dedi.

10.20110726115642.jpgMAHKEME KARARI AKSU'YU DOĞRULAMADI
 
İsim hakkını kullanmayı bıraktığını gerekçeler göstererek açıklayan Hüseyin Aksu'yu mahkeme kararının doğrulamadığı ortaya çıktı.
TED ile mahkemelik olan Aksu'nun vakfı dünkü duruşmada, isim hakkını kullanamaması yönünde kararla şok oldu.
Ankara 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin dünkü duruşmasında 2011/6 esas no.lu kararında Hakim, davalı vekilinin ihtiyadi tedbirin kaldırılması yönündeki talebinin dosyada duruşmadan sonra gelişen olaylar okulun bulunduğu yerin tahliye edilmesi öğretmenler ile olan sözleşmenin feshedilmiş olması ayrıca davacı ile yapılan markanın kullanımıyla ilgili lisans anlaşmasının da feshedilmiş olması ve feshin karşı tarafa ulaştığında sonuçlarını doğurması nedeniyle ihtiyadi tedbirin yararının kalmaması nedeniyle tedbirin kaldırılmasına,
Davalı vekili her ne kadar teminatın alıkonulmasını talep etmiş ise de alınan teminatın alıkonulması için öncelikle haksız alınan ihtiyadi tedbir nedeniyle tazminat davasının açılmış olması gerektiğinden ve bu şekilde açılan bir dava da mevcut olmadığından karşı dava olarak açılan dava için davacının yatırdığı ihtiyadi tedbir teminatı alıkonulamayacağından teminatın alıkonulması ile ilgili talebin reddine ve istem halinde teminatın davacıya iadesine,
karar verildi. Mahkeme duruşmanın 20.09.2011 gününe ertelenmesini de tutanakta belirtti.