Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, ülkemizde sokağa düşen her 100 çocuktan 62"sinin anne-babasının ayrı yaşadığını belirterek yeni evlenen çiftlerin uyum sürecini aşıncaya kadar çocuk yapmamasını önerdi. Türk Aile yapısının özellikle son yıllarda ciddi manada yozlaştığını kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, bu yozlaşmada özellikle ünlü sanatçıların ve magazin programlarını yapan ve yayımlayanların büyük vebali olduğunu söyledi.
Çevresi"nde tanıdığı herkesi evliliklerinden sonra en az 3 yıl çocuk yapmamaları konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, ülkenin en büyük sorunu haline gelen sokak çocukları olgusunun tedbir alınmaz ise giderek artacağını içinden çıkılmaz bir hal alacağını söyledi. 5 yıl öncesine kadar sadece büyük şehirlerde görülen sokak çocuklarının şu an Anadolu"daki şehirlerde bile sıkça rastlandığını ifade eden Akşit, “Maalesef her gün ekranlarda boy gösteren ve halkımızın da benimseyerek şöhret haline getirdiği bir çok ünlü sanatçı, bize göre kutsal olan "Evlilik" müessesini adeta oyuncağa çevirdiler. Vatandaşlar ünlülerin sevgililerini takip etmekte zorlanır oldu. Hele yaz aylarında yoğunlaşan magazin programları ile birlikte bir çok çocuğun örnek aldığı ünlü kişiler ve bunların adeta haftada bir sevgili değiştirdiğini gösteren haberler açıkçası çocuklarımızı da olumsuz etkilemeye başladı. Bu kişileri örnek alarak evlenen bir çok gencin, enine boyuna düşünmeden yaptıkları hatalar sonucu binlerce masum çocuğun bir şekilde sokağa düştüğünü kimse unutmasın. Bu nedenle hem ünlülerimiz, hem de magazin programcıları reyting uğruna ülkenin değerlerine zarar vermesin” dedi.
“SOKAKTA YAŞAYAN ÇOCUKLARIN YÜZDE 62"Sİ DÜŞÜNMEDEN YAPILAN EVLİLİKLERDEN KAYNAKLANIYOR”
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği olarak, eğitime ve çocuklara büyük önem verdiklerini kaydeden Akşit, yaşanan sorunların çözümü için hem bayan hem erkek her iki tarafın da evlenmeden önce eğitimden geçirilmesi gerektiğini savundu. Geçen yıllarda il genelinde eğitime destek vermek amacıyla 300 öğrenciye öğrenim bursu verdiklerini, bu sezon bu rakamın 500"ye yükseltilmesi konusunda yönetim kurulunun oy birliği ile karar aldığını ifade eden Akşit, evlenen ve evlenecek kişilere de tavsiye niteliğinde broşür hazırlamaya düşündüklerini söyledi. Akşit, “Araştırmalara göre sokağa düşmüş her 100 çocuktan, 62"sinin anne babası ayrılmış. Ve bu ayrılık da evliliğin ilk 3 yılında gerçekleşmiş. Bu nedenle biz gençleri evliliklerinin ilk 3 yılında uyum süreci tamamlanıncaya kadar çocuk yapmamalarını öneriyoruz” dedi.