AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Akşit, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında 1997 yılında başkanlığa seçildiğinde birliğin 11 bin lira borcu bulunduğunu, gelinen noktada kasada 1 milyon lira nakit yer aldığını söyledi.
''Babama haram yemeyeceğim sözünü verdim ve tuttum'' diyen Akşit, bu güne kadar 3 bin 453 öğrenciye 1 milyon 48 bin lira burs verdiklerini, Bağarası'nda meydana gelen sel felaketinde 85 bin lira yardım yaptıklarını, 3 bin 600 üyeye 630 bin lira destekte bulunduklarını bildirdi.
Birlik olarak Aydın'a üniversite açabilecekken bu konuda eleştiri aldıklarını belirten Akşit, şöyle konuştu:
''Ben paranın peşindeyim. Üniversitenin bir şehre katkısı küçümsenemez. Aydınspor süper lige çıksa esnaf kazanacak. Aydın Tekstil kapandığında ayda 2 milyon 500 bin lira kesildi. Aydın'a süper marketlerin gelmesi esnafın suçu. Esnafa birleşelim dedim, olmadı. Aydın'da 'küçük olsun benim olsun' zihniyetini aşamıyoruz. Kipa açıldı, en çok tepki bakkaldan geldi, açıldığı gün sırada en çok bekleyen yine bakkal vardı. Burada Forum açılsın diyecek kadar aptal değilim. Ancak, modernleşmeye, teknolojiye, küreselleşmeye karşı olursanız yok olursunuz.''
Aydın Belediyesi'nin halk ekmek fabrikası kurmasının gereksiz olduğunu belirten Akşit, ''Zaten Valilik belediye ihtiyaç sahiplerine yardım yapıyor. Biz devlet değiliz, fırıncının gücü yetmez'' diye konuştu
Akşit, 2011 yılında 3 bin 600 yeni kayıt olduğunu, 3 bin 446 kaydın silindiği belirterek, ''154 yeni kayıt artımız oldu. Sanayide sürekli bir erime var. İleride bir çok sektörde azalma olacak. 2012 yılı şirin gözükmüyor. İç ve dış borçlar arası denge olumsuzsa sorun vardır. Bu nedenle esnaf ayağına göre yorgan uzatsın. Kredi kartı paradır 'zırt' diye geçer, sonra 'pırt' diye dökülürsünüz'' diye konuştu.
Akşit, Aydın'da Adliye Sarayı için Adalet Bakanlığı'nın ceza evi arkasında 180 dönüm yerinin uygun olduğunu, bunun sağlanması halinde Ovaeğmir ve Tellidede mevkilerinin daha modern hale geleceğini kaydetti.  

dsc_0250.jpg

dsc_0247.jpg