Dünya moda akımıyla uyum içinde olan aksesuar trendleri 2009'da üç ana temayla karşımıza çıkacak.

Giysilerimizin tamamlayıcısı olan aksesuarlar değişen moda trendleriyle sıkı bir uyum içinde. Kendine özgü tarz yaratmak ve farklı bir stil sahibi olmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan aksesuar modasında farklı tasarım ve objelerle sadelik ve doğal malzemeler öne çıkıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 2009 trendlerinde connect (bağlantı), transform (dönüşüm) ve extraordinary (sıradışı) şeklinde üç ana tema karşımıza çıkıyor. Bağlantı temasında kültürlerarası bir köprü yaratılarak renkler ve malzemeler karışık bir biçimde sergileniyor. Bu temada dövme motifleri, tüyler, püsküller gibi farklı malzeme ve dokular bir arada kullanılıyor. Sezonun trendlerine yön veren ikinci akım olan dönüşümde farklı renklerde broşların ön plana çıktığını görüyoruz. Doğal formlar, çiçekler ve el yapımı görünümlü detaylar bu temanın özellikleri arasında. Sezonun son trendi sıradışında ise retro (geriye dönüşler), antika görünümlü klasik objeler ve inci kullanımı göze çarpıyor. El işçiliği, nakış, dantel ve hasır görüntüleri bu temada öne çıkan detaylar arasında.

SARI ALTIN ÖNE ÇIKACAK

Takı ve aksesuarda son iki yılın tersine bu sene formların küçüldüğünü görüyoruz. Takıda bu yıl sarı altın yine ön planda olacak. Sarı altının yanı sıra pembe, kahverengi ve siyah gibi farklı renkler de kullanılacak. Tasarımlarda saten, ip, deri gibi değersiz ancak tasarıma renk katacak malzemeler göreceğiz. 2009'da hem sade hem de yoğun ürünlere çok sık rastlayacağız. 2009'un aksesuar modasında, nostaljik etkilerin yanı sıra

antik denizcilik etkileri öne çıkacak. Çıpaları ve denizi çağrıştıran tüm canlıların bu sene aksesuarlarda sıklıkla kullanıldığına tanık olacağız. Nostaljik etki kendini fiyonk, madalya ve çiçek formalarıyla gösterecek.

G-Star'dan sıra dışı siluetler

Hediyesini farklılaştırmak isteyenlerin yolu hem felsefesi hem de sıradaşı siluetleriyle farklılığın, tutkunun markası olan G-Star Raw mağazalarından geçiyor. 'Just The Product' yaklaşımıyla sade, işlenmemiş, ham görünümlü tasarımların yer aldığı G-Star Raw koleksiyonundan seçeceğiniz bir modelle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. 1996'dan beri 'Raw Denim' konseptiyle tüm dünyada milyonlarca kişinin bir numaralı denim markası olan G-Star Raw koleksiyonundan seçeceğiniz düşük bel veya rahat kesimli birçok farklı modelin yorumlandığı denim pantolonların, ceketlerin, elbiselerin, mont ve gömleklerin yanı sıra bu sezon başlayan G-Star Raw kadın ve erkek iç çamaşırı koleksiyonundan da seçeceğiniz bir modelle, G-Star Raw'un sıradışı ruhunu hediyenize taşıyabilirsiniz.

Tekin Seyrekoğlu'ndan birbirinden şık tasarımlar

Kışın sembolü kar tanesi motiflerini en güzel şekilde tasarlayan Tekin Seyrekoğlu Kuyumculuk, kolye ve küpe takımıyla şıklığınıza şıklık katacak. 14 ayar beyaz altını pırlanta kadar değerli gösterebilen bu set güzel gözükmek isteyen bayanların öncelikli tercihi olacak. Asalet ve zarafeti en güzel şekilde tasarımlarına işleyen ve kadınların zevklerine hitap eden Tekin Seyrekoğlu birbirinden şık tasarımlarıyla altına farklı bir anlam katıyor.

Assortie yüzünüzde gülümseme bırakacak

Aşk için yapılan cambazlıkları esprili bir yolla anlatmak için tasarlanan kolyeler sevdikleriniz için güzel bir sürpriz olacak. Sevenlerin içindeki çocuksu duyguları açığa çıkaran tasarımlar aşkı hem şık hem de eğlenceli bir dille anlatma fırsatı sunuyor. Assortie 'Aşk Cambazı' ile ister ay ışığında romantik bir sevgili, ister yıldızların altındaki salıncakta aşkı için şiirler yazan bir sevdalı, isterseniz kalbini sevdiğinin ellerine bırakmaya hazır bir aşık olabilirsiniz. Aşkın en güzel simgesi olan kalp figürünün ön planda tutulduğu tasarımlar gümüşün ışıltısını yansıtıyor. Assortie Aşk Cambazı aşkı tüm saflığıyla yaşamak ve bu özel duygunun eğlenceli yanını ortaya çıkarmak isteyenlerin yüzünde güzel bir gülümseme bırakacak.

Goldaş sonsuz birlikteliği temsil ediyor

Goldaş'ın Forever&Together adını verdiği özel tasarımlı yüzükleri sözlerden çok daha fazlasını anlatıyor.

Birbiri için çarpan kalplerin buluşmasının altınla simgelendiği yüzükler aşkın taşı tek bir pırlantayla tamamlanıyor. Yüzüklerin içinde beyaz, pembe ve sarı altından bir halka yer alıyor. Bu halka aşk ve güzelliğin yanı sıra sonsuz birlikteliği sembolize ediyor. Aşklarının sonsuza kadar sürmesini dileyenlere özel tasarlanan Forever&Together koleksiyonu yüzyıllardır aşkın değişmeyen taşı pırlantanın büyülü dokunuşuna sahip.

Marks&Spencer'da gerçek fiyata gerçek kalite

Yeniliklerin öncü markası Marks&Spencer hem kaliteli ürünlere sahip olmak hem de kaliteyi hesaplı alışverişle birleştirmek isteyenler için yine tek adres. Çok özel ve kullanışlı ürünlerin yer aldığı bu yeni sezonda rengarenk bayan trikolar 29.90, bayan ve erkek gömlekler 34.90, erkek kazaklar 49.90 TL'ye satışa sunuluyor. Üstelik erkek kazaklarda ikinciye yüzde 50 indirim uygulaması kaliteyi uygun fiyata almayı tercih edenler için uygun bir fırsat...

New York'ta Lacoste Eyewear esintisi

New York Fashion Week kapsamında bir defileyle tanıtılan Lacoste 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonu, tasarımcı Christophe Lemaire'nin yaz tatillerinden esinlenerek gerçekleştirdiği defile çok özel bir sahnede sunuldu. 2009'a iddialı giren Lacoste Eyewear bu sezon eklenen yeni gözlük modelleriyle koleksiyonunda 70'li yılların esintisini yaşatıyor. Siyah, kahve, bej, beyaz, kırmızı, bordo ve yeşil renklerin yer aldığı koleksiyonda oval ve kemik gözlükler, ince saplar, kendi rengiyle bütünleşen metal tasarımlar yenilikler arasında yer alıyor. Tüm modellerinde yer alan özel işleme Lacoste logosuyla saplar hayat buluyor.