Geçtiğimiz Pazar günü İsrailli askerlerin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere saldırısı ile başlayan gerginlik devam ediyor.
Mescid-i Aksa'nın önünde gece-gündüz nöbet tutan silahlı İsrail askerleri, Filistinli Müslümanların Aksa'da namaz kılmalarına izin vermeyince Filistinliler de vakit namazlarını Mescid-i Aksa yanındaki boş arazide kılmaya başladı. Önceki gün Mescid-i Aksa önünde toplanan ve aralarında kadınların da bulunduğu Filistinliler, öğle namazını Aksa'nın dış duvarının dibinde kıldı. Filistinliler, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılabilmek için toplu olarak dua etti. Aksa'ya girmelerine izin vermeyen İsrail askerleri ile Filistinliler arasında sürekli gerginlik yaşanıyor.

KUDÜS YAHUDİ KENTİ YAPILMAK İSTENİYOR

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinlilerin tedavileri sürüyor. Çatışma sırasında İsrailli askerler tarafından gözaltına alınan Filistinliler de hala serbest bırakılmadı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyada giderek yalnızlaşan İsrail'in Türkiye ile İslam ülkelerine olan kızgınlığını Filistin halkından çıkartmaya çalıştığını söyledi. İsrail'in Kudüs'ü tamamen bir Yahudi kentine dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Yıldırım, “İsrail 2020 yılına kadar, Filistin halkından tecrit edilmiş bir Kudüs kurmaya çalışıyor. Bütün Filistinlileri Kudüs'ten çıkarmak istiyor" dedi. Flistin halkının Gazze'de olduğu gibi Kudüs'te de onurlu bir direniş sergilediğini vurgulayan Yıldırım, Müslümanlardan Filistinlileri mücadelelerinde yalnız bırakmamalarını istedi./yeni şafak