Metropol şirketinin yaptığı kamuoyu çalışmasına göre, AKP"nin oylarında Haziran ayındaki ankete oranla yüzde 1.5"lik artış görünüyor. Ankete katılanların yüzde 73"ü ise “AKP politikalarını değiştirmeli” diyor
VATAN gazetesinin haberi:

AKP"ye yakınlığı ile bilinen Metropol Araştırma Şirketi, son aylara damgasını vuran AKP kapatma davası ve Ergenekon davasıyla ilgili önemli bir araştırma yaptı. Şirketin Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği araştırmadan sürpriz sonuçlar çıktı. AKP"nin anlaşmalı olduğu şirketlerden ANAR ve Pollmark"ın kurucusu olan Prof. Özer Sencar"ın sahibi olduğu Metropol şirketi, 4-5 Ağustos tarihlerinde 29 ilde 1.226 kişiyi kapsayan bir araştırma yaptı. “Türkiye"de Siyasal Durum Araştırması - AKP Kapatılma Davası ve Ergenekon Davası” başlıklı araştırmada, özellikle bu iki konuda katılımcılara kritik sorular yöneltildi. Araştırmaya göre halkın önemli bölümü, Anayasa Mahkemesi"nin verdiği “AKP"yi kapatmama” kararını, “ekonomik ve siyasi koşulları gözetip, uzlaşmacı karar alması” şeklinde değerlendiriyor.

Daha önemlisi AKP seçmeni (yüzde 56) dahil, yüzde 73"lük seçmen kesimi, “AKP politikalarını değiştirmeli” görüşünde. Araştırmaya göre, halk Ergenekon"u "terör örgütü"olarak görmüyor. Ankete katılanların yüzde 55"ine göre “Ergenekon çıkar amaçlı suç örgütü.” Ergenekon"u “siyasi dava” diye düşünenlerin oranı yüzde 54. Ergenekon iddianamesini "tatminkar bulmayanların"oranı yüzde 58.9. Ankette, "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?"sorusuna (kararsızlar dağıtılmadan) göre AKP"nin oy oranı 41.9. Aynı şirketin Haziran ayında yaptığı araşıtrmada, AKP"nin oy oranı 40.4"tü.