AKP kuruluşunun 10. yılını 81 ilde halkla birlikte iftar yemeği ile kutlayacak. Başbakan Erdoğan il başkanlarına “Kutlamalar mütevazı olacak. Asla hava fişek kullanmak yok” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “AK Parti’nin kuruluşunun 10. yılına üç gün kala Allah’a şükür ki başımız dik, yüzümüz ak, milletin partisi 10 yaşında” dedi. Erdoğan, toplantıya katılanlara, “Demokrasi tarihimizin bu büyük başarısının mimarı sizlersiniz. Sizleri bütün teşkilatlarımızı, ana kademelerimizi, kadın ve gençlik kollarımızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Ayrımcılık yapmadığınız için, bu memleketin bütün evlatlarını kucakladığınız için, herkesin gönlüne girmeyi başardığınız için sizleri tebrik ediyorum. Siz etnik ayrımcılık yapmadınız, siz mezhepsel ayrımcılık yapmadınız, siz inanç ayrımı yapmadınız, siz yaradılanı yaradandan ötürü sevdiniz, onun için tebrik ediyorum” diye seslendi.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

MİLLETİN ONAYI: Belli bir seçkinci elitin değil, milletin onayıdır bu, milletin tescilidir bu, bu bakımdan bu seçimler çok çok anlamlıydı. AK Parti’nin sadece belli bir azınlığın, belli bir ideolojinin, belli bir bölgenin, belli bir sınıfın, belli bir zümrenin partisi olmadığı, Türkiye’nin partisi olduğu tekrar aşikar bir şekilde tescil edildi. Seçim sonuçlarına göre yeni haritalar çizenler, AK Parti’nin Türkiye’nin ortak değerleri üstünde yükseldiğini artık rahatlıkla anlayabilirler. Siyasi analiz yapanlar, AK Parti siyasetinin milletimizin değişim iradesi istikametinde başarıdan başarıya koştuğunu açık biçimde müşahede edebilirler.

HARİTANIN HER YERİNDEYİZ: Adaylar belli olduğu zaman hep şu ifade kullanıldı; ’Yoksa AK Parti Güneydoğu Anadolu’dan çekiliyor mu?’ dediler. ’Bu adaylar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni yansıtmıyor’ dediler. Peki netice ne oldu? Yine Türkiye’nin tüm bölgelerinde AK Parti açık ara birinci parti oldu, ayrı ayrı hepsinde birinci olduk. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de açık ara birinci olduk ancak bu seçkinci elit veya bu analizi yapanlar, sözde analistler, bunlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi dediğiniz zaman sadece bir ili görüyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin diğer illerini görmüyorlar. Bunlara göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi sadece Diyarbakır... AK Parti siyasetinin bu ülkenin haritasında giremediği, karşılık bulmadığı, kabul görmediği bir yer yoktur...

MÜTEVAZI KUTLAMALAR: 14 Ağustos Pazar günü bizim için çok önemli. AK Parti’nin 10. yılını 81 ilde kutlayacağız. Gerek genel başkan yardımcılarımız, gerek merkez karar ve yönetim kurulu üyelerimiz, gerek bakan arkadaşlarımız, gerekse bazı milletvekili arkadaşlarımız her ilde sorumlu olarak gidecekler ve orada partimizin bu 10 yıllık serüvenini dile getirmek suretiyle iftar sofralarına katılanlara, oradaki halkımıza hitap etme fırsatını inşallah bulacaklar. Biz, vilayetimizdeki adımı atmak suretiyle de, çok çok büyük döneme farklı hazırlanacağız. Kutlamalarda asla hava fişek kullanmak yok. 10. yıl kutlamaları mütevazi olacak, sadece iftar sofrasında bir araya gelinecek ve orada konuşmalar, kültürel etkinlikler yapılacak. Havai fişek ve buna benzer şeyler israfa yöneliktir, asla bu kutlamalarda bunlar yer almamalı.