CHP"nin “parlayan yıldızı” olarak adlandırılan Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis"eki makamında VATAN"ın sorularını yanıtladı:

İHBAR SAYISI ARTTI: Şaban Dişli, Dengir Fırat ve Deniz Feneri olaylarının ardından ihbar ve şikayetlerde ciddi anlamda bir artış söz konusu. Her başı sıkışanın ya elektronik posta ya da normal posta ile yazdığı şikayetler var. Bunların bir kısmı yolsuzluklarla ilgili bir kısmı ise yolsuzlukların dışında. Yolsuzluklar ile ilgili olarak özellikle mektupla gelenlerin içerisinde dosyalar oluyor.

ARAŞTIRIYORUZ: Ama bu dosyaların doğrulanması lazım. Bu metinler gerçekten doğru metinler midir, belgeler doğru belgeler midir, onların araştırılması gerekir. Bir de doğrudan doğruya randevu alıp elindeki belgeleri ve dosyaları getirenler var. Onları da alıyoruz. Bir kısmı kendi isimlerinin gizli kalmasını istiyor. Ona tabii saygı gösterip isimleri gizli tutuyorum. Dolayısıyla bu şekilde bir trafik izliyorum. Bürokrasiden de zaman zaman elden yada postayla raporlar geliyor. Ama ağırlık biraz bürokrasinin dışında. Siyasilerden gelen ihbar ve belgeler var. Sadece bana değil diğer milletvekili arkadaşlara gelen yolsuzluk dosyaları var. O dosyalar da değerlendirilmek üzere bazı arkadaşlar tarafından bana aktarılıyor.

İHALE ŞİKAYETLERİ: Parlamento dışında AKP"li olup ama yapılan işlemlerden mağdur olan yurttaşlardan da bazı dosyalar geldi. Onlar şikayetlerini dile getiriyorlar. Onlardan daha çok ihalelerde yapılan yolsuzlukları anlatan olaylar geliyor. Kendilerinden rüşvet istendiği şeklinde bilgiler geliyor. Ama bunu kanıtlama şansı olmadığı için bunların üzerinde çok fazla durmuyorum.

SIRADA GÜLER VAR: Önümüzdeki günlerde gündeme getireceğimiz yeni dosyalar var. Çünkü yeni yeni bilgiler geliyor. Özellikle bu süreçte Enerji Bakanı"na yönelik olarak bir soru sormuştum. Sayın Bakan Hilmi Güler ısrarla bu sorumu görmemezlikten geliyor. Yakında Hilmi Güler ve bakanlığı ile ilgili olarak da CHP grubu olarak bir kitap çıkaracağız.