CHP lideri Baykal, adı rüşvet skandalına karışan Şaban Dişli olayına değinerek “AKP yolsuzluğun da odağında olan bir partidir” yorumunu yaptı. Baykal, Dişli"nin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi"nin verdiği kararla AKP"nin “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğunu hukukileştirdiğini belirterek“Laiklik karşıtı odaklık artık siyasi bir söylem değil, hukuki bir karar, bir gerçekliktir. Şaban Dişli olayı da gösterdi ki, AKP aynı zamanda yolsuzlukların da odağında olan bir partidir. Amiyane tabirle boğazlarına kadar batmışlar” dedi.

Dişli olayı ve bundan sonraki sürece ilişkin AKŞAM"a özel açıklamalar yapan Baykal, bu konuda yapılacak ilk tespitin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu"nun “belgeli, bilinçli, güven veren takipçiliği” olduğunu vurguladı. Baykal, Dişli"ye yönelik yolsuzluk iddialarını şöyle değerlendirdi:

FOTOĞRAF GÖRÜLDÜ: AKP"nin yolsuzluğa bulaştığının belgeli, kanıtlı bir şekilde fotoğrafı çekildi. Bundan daha net, somut, açık, anlaşılır bir yolsuzluk olayı yoktur. Her şey vardır: Yapılan yolsuzluğun belgesi, imzası, parası... Ne ararsan var.

ÜST YÖNETİM TAVIR TAKINMADI: AKP üst düzey yönetimi bu kadar açık bir yolsuzluk olayı karşısında tavır takınamamış hatta himaye eder, bağımsız bir politika yürütemez konuma gelmiştir. Amiyane deyimiyle boğazlarına kadar batmışlardır.

LAİKLİK KARŞITI ODAK HUKUKİLEŞTİ: Biz şimdiye kadar siyaseten AKP"nin "laiklik karşıtı eylemlerin odağı" olduğunu ifade ediyorduk. Bu bir siyasi tartışma olarak cereyan ediyor, sonuçlanamıyordu. Ancak Anayasa Mahkemesi"nin kararı ile bu söylem, yani laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma hukukileşmiştir, siyasi bir gerçeklik olmuştur. Şimdi bu Şaban Dişli olayı ile de AKP"nin aynı zamanda yolsuzlukların da odağında bir parti olduğu görülmüş, tespit edilmiştir.