Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin"in Siyasi Partiler Yasası"nın seçim öncesi değiştirilmesine yönelik çağrısı, TBMM"de özellikle de AKP"de yanıt bulmadı. Şahin"e destek veren tek grup BDP oldu.
TBMM"deki bütün partilerin "Siyasi Partiler Yasası"ndan" rahatsızlığını zaman zaman dile getirmesine rağmen, Meclis Başkanı Şahin"in Radikal aracılığıyla yaptığı “Siyasi partiler üzerindeki yasaklar seçimler beklenmeden kaldırılmalı, seçim barajının düşürülmesi de tartışılabilir” çağrısı, parti gruplarında yeterince yanıt bulamadı. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “Öneriyi Şahin"in kendisinden duymadım. Ancak seçim öncesinde seçim barajını tartışmaya açmak gibi bir düşünceye de sahip değiliz” derken, AKP"li TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, partilerin uzlaşması halinde birkaç saat gibi kısa bir süre içerisinde bu yasanın değiştirilebileceğini söyledi.
Ancak İyimaya yüzde 10 seçim barajı konusunda “Büyük partilerin bu primden vazgeçebilecekleri rasyonel olarak beklenemez. Çünkü onlar için önemli bir avantaj” dedi. İyimaya"nın bu sözlerine karşın CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Barajı süratle indirebiliriz. Daha önce açıkladığımız bir proje bu” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ise Siyasi Partiler Yasası"nın seçim sonrası ele alınması gerektiğini savundu.
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ise Şahin"in yaklaşımını önemli bulduğunu belirterek, “Bir an önce değişmeli. Hem baraj hem de Hazine yardımı değişmeli. Bu torba yasalarla Meclis gündemine gelmesi lazım. Herkesin samimiyetini test edecek bir süreçtir bu. AKP"den açıklama gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.