AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’inde iddia ettiği ve birçok sanal ortamda da paylaşılan
"İsmet İnönü de 29 Ekim 1948'deki tren kazası sonrası, bayramı iptal ettirmişti” iddiasına CHP Aydın
Milletvekili Bülent Tezcan, 30 Ekim 1948 tarihli hem ulusal hem de yerel basından belgeli yanıt verdi.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın açıklaması şöyle:
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal eden AKP hükümeti, yurdun dört bir yanından gelen tepkiler üzerine sözüm ona tarihe sığınarak iptali meşruiyet kazandırmaya çalışmıştır.
AKP medyasının da çanak tuttuğu ve sanal ortamda hızla paylaşılan 29 Ekim 1948 yılında İsmet
İnönü’de Cumhuriyet bayramını iptal ettirmişti yalanı AKP anlayışını bir kez daha gözler önüne
sermiştir. 
AKP ve yandaşları unutmamalıdır ki ,söz uçar yazı kalır.30 Ekim 1948 tarihindeki Hürriyet Gazetesinin ve 2 Kasım 1948 tarihinde Aydın’da yayınlanan Aydın Gazetesinin manşetleri yandaşların oyununu bozuyor. Öyleki "İsmet İnönü de 29 Ekim 1948'deki tren kazası sonrası, bayramı iptal ettirmişti" yalananındaki tren kazası Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla birlikte yer alıyor. Aydın Gazetesi de Aydınlı yurttaşların bayramı içtenlikle kutladığını belirtiyor.
Yeniden dirilişin simgesi olan Cumhuriyet Bayramını kutlamamak için her türlü yola başvuran AKP zihniyeti, klavye yalancılığıyla halkı kandıramaz.
AKP yalan üstüne yalan söylüyor.
İşte kanıtı:
1.20111031172435.jpg
 
 
Tezcan, "İktidar partisi Türk halkını böyle yanlarla kandırıp kusurlarnı örtmeye çalışıyor. Türkiye'de hiçbir dönem Cumhuriyet kutlamları iptal edilmedi. Van depremi nedeniyle acımız büyük. Şenlikli davullu kutlamayı kimse istemiyor. Beklenti yok. İktidar eliyle törenlerin iptali büyük ayıptır. Üstüne de yalan söylenmesi daha büyük ayıptır" diye konuştu.