Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'un Havza ilçesine gelen Koç, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Koç, PKK terör örgütünün elinde rehin Kürtlerin olduğunu belirterek, ''Kürt kardeşlerimiz eli kanlı terör örgütünün rehinesi durumundadır. İktidar partisi, 'Her şey kontrolümüz altında' diyor. Ne kontrolü, yoldan geçerken adam kaçırıyorlar ama bir tek şeyi unutuyorlar. Bunu Tuncelili arkadaşımız Hüseyin Aygün de kulaklarını açarak iyi dinleyecek. Sen Cumhuriyet Halk Partili isen bu ülkenin ne şartlarda bu güne getirildiğini çok iyi bileceksin. Farklı görüşlerin olabilir, ona saygılıyım fakat Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili isen o sorumlulukla hareket etmek noktasındasın'' ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Aygün'ün açıklamalarının CHP çizgisine uymadığını belirten Koç, ''Ama biz, toplusal muhalefeti toparlamaya çalışıyoruz. Hüseyin Aygün'ün CHP listesinde olması BDP'nin Tunceli'de milletvekili çıkarmamasına neden oldu ve o seçim kampanyasını, PKK'nın baskısı altında yaptı ve PKK için söyledikleri çok net ve açıktır. Her CHP'li, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün korunmasından yanadır'' diye konuştu.

Koç, her CHP'linin, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, bu günlere nasıl gelindiğini ve bugün nasıl yozlaştırıldığını bilip ona karşı partinin oluşturduğu politikaların yanında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Biz duruşumuzu, AKP bizi böyle takdir edecek diye değiştirecek değiliz. Onlar gibi kalıptan kalıba giren, gömlek değiştiren bir parti değiliz. İlkemiz belli, mücadelemiz belli. Onun için hiç kimsenin CHP'ye elbise biçmesi, yol yöntem tayin etmesi, aklına göre CHP'yi bir çizgiye getirmesi mümkün değildir. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ben açık söylüyorum, bir ay sonra Türkiye'nin iç ve dış güvenlik konularında ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağı, bu sorunların ne boyutta karşımıza geleceğini inanın hesap edemiyorum.'' (EAK)