Söke ilçesinde, AK Parti'nin belediye başkan aday adayları düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Meandros Restaurant'ta yapılan tanıtım toplantısına AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay ve il yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Faris Uyguntüzel, eski ilçe başkanları Kemal Özbek, Tanju Karaçancı ve Murat Candal, Kuşadası Belediye Başkan aday adayı Metin Akar ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Atay, 2009 yerel seçimlerinde partilerinin oylarının katlanacağını, Aydın geneli ve Söke'de başarılı olacaklarını söyledi. Söke teşkilatını tebrik eden Atay,
"Her iki aday adayımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik seçim sathında da deva eder" dedi.
AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Faris Uyguntüzel, Söke Belediye Başkan aday adayı İbrahim Adalı'nın Söke halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan biri olduğunu, partilerine katılmasının güç verdiğini belirtirken, diğer aday Ali Mürteza Güzelyağdöken'in de İl Genel Meclisi'nde başarılı görevler yaptığını dile getirdi.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti saflarına katılarak aday adaylığını açıklayan eski Söke Belediye Başkanı İbrahim Adalı ise, "Sizleri her zaman dinledim, gösterdiğiniz yolda yürümeye çalıştım. 2004 yılında sizler istediğiniz için aday oldum. 5 yıldır sizlerle olan diyaloglarımda beni yeniden aday görmek istediğinizi söylediniz. Sizlere güvendiğim için aday adaylığımı açıklıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum ve bu mutluluğu 29 Mart tarihinde coşku ile kutlamayı diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Söke Belediye Başkan aday adayı Ali Mürteza Güzelyağdöken de, "Hayal Kahramanları Parkı 14 dönüm yerine kent ormanı içinde 50 dönüme yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Daha otantik ve altında otoparkı olan bir pazar yeri olsaydı daha iyi olmaz mıydı?" diyerek Söke Belediyesi yönetimine gönderme yaptı. "Biz AK Parti'ye bir belediye başkanlığı daha kazandırmak için değil, Söke'ye güçlü bir belediye kazandırmak için aday oluyoruz" diyen Güzelyağdöken, "Beni büyüten, yetiştiren Söke'yi daha ileri
seviyeye taşıyabilmek için aday oldum. Kısa vadede iki fakülte, orta vadede Aydın'ın ikinci üniversitesini Söke'ye kazandırmak için aday adayı oldum" dedi.
Konuşması sırasında Adalı'nın elini tutan Güzelyağdöken, "Biz rakip, hasım değiliz. Biz biriz ve beraberiz. Bu birliktelik Söke'ye hizmet aşkımızın ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. AK Parti'de siyaset askerliğe benzer. Teşkilatımız ve genel merkezimiz ne görev verirse onu yerine getiririz. Söke'nin menfaatleri önce gelir. Söke artık yeter diyor, Söke iktidar ile belediyeyi birleştirmek istiyor" şeklinde konuştu.