AKP polisle ordu kuruyor

Hükümetin güç denemesi yaptığını ileri süren İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Nihat Çetinkaya ile Dev-Genç eski Başkanı Atilla Sarp'ın katıldığı programda, 1 Mayıs olayları, 68 Kuşağı, 12 Mart Muhtırası ve idamlar tartışıldı

Ceviz Kabuğu'nda bu hafta 40. yılında 68 Kuşağı tartışıldı. 40. yıl önce Fransa'da başlayan gençlik hareketinin Türkiye'de 12 Mart Muhtırası ve idamlarla sonuçlanmasının ardındaki gerçekler masaya yatırıldı. 68 Kuşağı ve o dönemde yaşanan olayların her yönüyle konuşulduğu programda bugün "tam bağımsızlık" sloganıyla harekete geçenlerle 40 yıl öncekiler arasında fark ve benzerlikler de ele alındı. Program konukları ise iki farklı kesimden idi: 68 kuşağının birbirine karşı saflarında yer alan Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Nihat Çetinkaya ve Eski Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp.

Polisler korunuyor

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu'nun ilk bölümünde Taksim'deki 1 Mayıs olayları değerlendirildi. Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Nihat Çetinkaya, "Hükümet bu yıl 1 Mayıs'ta polisle bir güç denemesi yaptı" diyerek ilginç bir iddia ortaya attı. Çetinkaya, "Hükümet ordu cenahından kendilerine gelebilecek bir harekete karşılık ikinci bir orduyu organize ediyor olabilir. Görünen şeylerle değerlendirme yapmaktan imtina ediyorum her şeyin bir arka planı var." Nihat Çetinkaya'nın bu görüşlerine ve Eski Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp da destek verdi. Çetinkaya'nın söylediklerinin yabana atılmaması gerektiğini söyleyen Atilla Sarp, Demokrat Parti döneminde ve Turgut Özal döneminde de "polisin gücünü artırıp askerin gücünü azaltma" gibi uygulamaların yaşandığını hatırlatarak "Yapılan operasyonlarda hedefte hep generaller, askerler var. Polisler ise koruma altında" dedi.

68 olayları

Nihat Çetinkaya, 68 olayları için de, "Kullanıldık demek istemiyorum ama etkilenerek yönlendirildik" dedi. Cevizoğlu'nun "40 yıl sonra 68 Kuşağı hakkında gençlere hangi öğüdü vereceksiniz? Çıkardığınız sonuç nedir?" sorusuna ise Atilla Sarp şöyle cevap verdi: "Gençler marjinallikten, etnik-mezhep tuzağına düşmekten, gerçek tarihi Mustafa Kemal gibi ulusal liderinin etrafında birleşerek kurtulabilirler. Bizler 40 yıl önce tek bir ilaçla kurtuluşu bulamadık. Kimse de bulamayacak. Kurtuluş Mustafa Kemal'de."

Arınç Siyasalı bastı

Sarp, AKP'nin eski Meclis Başkanı Bülent Arınç hakkında da ilginç bir bilgi vererek, "İlk kez burada açıklıyorum. Benim hemşehrim, Manisalı Bülent Arınç, 68 döneminde Siyasal'daki bir konferansı basarak olaylar çıkarmıştı" dedi.


Türkiye'deki sol 68'i Pentagon mu idare etti?

Nihat Çetinkaya, Azebaycan Devlet Bakanları'ndan Elçibey'e yaptığı danışmanlık sırasında önemli bir açıklamasına tanık olduğunu belirtti ve şok edici bir açıklama yaptı. Çetinkaya, "Elçibey, KGB generallerinden birinin kendisine Türkiye'deki solu Amerikalıların, Pentagon'un idare ettiğini söylediğini söyledi" dedi. Cevizoğlu, bunun çok önemli bir iddia olduğunu ve Sarp'ın buna bir cevabı olup olmadığını sordu. Atilla Sarp ise, bu iddiayı reddetmedi ve şunları söyledi: "ABD üniversitelerinde Maoculuğu öğrenip gelenler vardı. Şimdi Tayyip Bey'e (Erdoğan) danışmanlık yapıyorlar."


ÖzaL: Atatürk devrimlerini yok edip, Osmanlıyı canlandıracağız

Ceviz Kabuğu'nda ortaya atılan ilginç iddialardan bir diğeri de yine Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Nihat Çetinkaya'dan geldi. Çetinkaya, beraberinde Celal Adan olduğu halde Çankaya Köşkü'nde Özal'la yaptıkları görüşmeye dayanarak, Turgut Özal'ın Atatürk ilke ve inkılâplarını kaldırıp, Osmanlıyı canlandırmak istediğini ve bunu kendilerine söylediğini iddia etti. Canlı yayın Ceviz Kabuğu'na telefonla bağlanan Turgut Özal'ın oğlu 21. Dönem Milletvekili Ahmet Özal'ın "Bir koyup üç alacağız gibi, Türkiye'federasyon olmalıdır ya da bu tartışılmalıdır gibi babamın ağzından çıkmayan söylemleri ona mal ettiler" demesi üzerine Nihat Çetinkaya, "Bunlardan çok daha ağır söylemleri de var" diyerek karşı çıktı.

Canlı yayında kavga

Çetinkaya, Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olduğu yıllarda Köşk'te bir görüşmede şu sözleri bizzat onun ağzından duyduğunu ileri sürdü: "Bu Cumhuriyetin getirdiği işlemeyen ilke, laiklik, devrim gibi safsataları silip atacağız ve Türkiye'de Osmanlıyı uygulayacağız." Ahmet Özal, Çetinkaya'dan Turgut Özal'ın Çankaya Köşkü'nde 3-4 Ocak 1993'te söylediğini savunduğu bu sözlerini ispatlamasını istedi ve "İspatlayamazsanız yalancısınız. Siz şerefsizsiniz" dedi.

Şahit var!

Çetinkaya ise "Şerefsiz sizsiniz. Size bunu ispatlama zorunluluğum yoktur. Bu konuşmada ben, Turgut Özal ve Celal Adan vardı. İddia değil kulaklarımla duyduğum bir şeyi söylüyorum" şeklinde karşılık verdi. Küfürleşmeler üzerine Cevizoğlu müdahale ederek, konuşmacıların devam etmelerini engelledi ve, "Ortada bir doğru varsa bunun kanıtlanması gerekir. Bu da iddia sahibine düşer. Sayın Çetinkaya tanık da var diyorsa yapacak bir şey yok. Bunları haftaya burada netleştirmeniz gerekir" dedi.