Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gitmeye ne zaman niyet edeceklerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kırşehir"de Demokrasi panelinde konuştu: “Biz yüzde 47 ile geldik. Halkımız ancak bizi yüzde 7"ye indirirse "Eyvallah" der gideriz...”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu referandumda yüzde 80 "Hayır" da çıksa bizim gitmeye niyetimiz yok. Biz yüzde 47 ile geldik. Halkımız bizi yüzde 7"ye indirirse "Eyvallah" der çeker gideriz” dedi.

Fişleyenlere bela okudu

Arınç, Kırşehir"in Terme Caddesi"ndeki Şahmeran Çay Bahçesi"nde Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) tarafından düzenlenen "Ülkemizin Kalkınmasında Demokrasinin Yeri" konulu konferansta konuştu. Referandumda niçin "Evet" oyu kullanılması gerektiğini anlatan Bülent Arınç, anayasa paketindeki maddeleri tek tek değerlendirdi. Arınç, şunları söyledi:

“Eskiden insanlar evinde hangi kanalı seyrediyor, hangi gazeteyi okuyor, nereye gidiyor diye onları izleyip fişliyorlardı. Bunları yapanların hepsinin Allah belasını versin. Şimdi, bu anayasa paketiyle bunu yapanlar insanları fişleyemeyecekler, insanların temel hak ve hürriyetlerini, özgürlüklerini engelleyemeyecekler. Şu anda darbecilerin yaptığı anayasayla yönetiliyoruz. Bu bize yakışıyor mu? Biz bunu değiştirmek istiyoruz. O nedenle halkımızın karşısına Anayasa paketiyle çıktık. Van Cumhuriyet Başsavcısı"nı Genelkurmay Başkanı hakkında soruşturma açtığı için görevden attılar. Ben Meclis Başkanıyken bunu çağırdım. "Gel müşavir olarak işe başlatayım" dedim ama Kırşehirli hemşehriniz ne kadar onurluymuş ki bu görevi kabul etmedi.”

Arınç, Kılıçdaroğu"nun Anayasa paketi değişikliği ilgili konuşmasını da eleştirerek, şöyle konuştu:

“Kılıçdaroğlu "Anayasa paketinde kayısı var mı? Fındık var mı?" diyor. Bu Anayasa paketi sebze hali midir? Türkiye 2001 yılına kadar çeşitli krizler yaşadı. Ama 2001 yılından sonra Türkiye AK Parti iktidarıyla bu krizlerden kurtuldu. Ülke sıçrama hamlesi içine girdi. Allah"a çok şükür ki komşularımızdan Yunanistan çalışanların maaşını ödeyemezken, 1 trilyon dolar borç batağındayken, Türkiye ekonomisiyle hızla büyüyor, Dünyanın sayılı ülkeleri arasında giriyor. Bu yapılanları görmezden gelenler Allah"tan korksun.”

Başbakan Erdoğan"ın dünyada ender liderlerden olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

“Başbakınımızı dünya alkışlıyor. Nobel Barış Ödülü"ne aday göstermeye çalışıyorlar. Ama bazı kesimler onu suçluyor. "Bu Başbakan imam hatipli" diye, "Eşinin başı kapalı "diye yapmadıklarını bırakmadılar. Bugün bu Referandumda yüzde 80 "Hayır" da çıksa bizim gitmeye niyetimiz yok. Biz yüzde 47 ile geldik. Halkımız bizi yüzde 7"ye indirirse "Eyvallah" der çeker gideriz. Milletimizin cezasına razıyız.”

Vatan