DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK/Sosyal-İş üyesi gazeteci Ahmet Şık"a yönelik komplolara, baskı ve tehditlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Ergenekon operasyonu kapsamında gazeteci Ahmet Şık'ın da gözaltına alınması sürecinde bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Görgün, Şık'ın gözaltına alınmasını beklediklerini çünkü AKP'nin komplocu zihniyetini bildiklerini belirtti.

Görgün şunları kaydetti:

"DİSK/Sosyal-İş üyesi gazeteci Ahmet Şık"ın evinin aranması da bunun son örneğini oluşturmaktadır. Çünkü Ahmet Şık, iktidarın baskı ve tehditlerinden korkmadan, sinmeden, dürüst gazetecilik örneği göstererek, yaptığı araştırmaları toplumla paylaşmaktadır.

Ahmet Şık ve gazeteci-yazar Ertuğrul Mavioğlu, birlikte hazırladıkları "Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" isimli kitaptan dolayı da yargılanmaktadırlar. Ahmet Şık"ı tanımasalar bile, bu kitabı okuyanlar, Ahmet Şık"ın Ergenekon"a nasıl baktığını bilirler.

DİSK/Sosyal-İş üyesi gazeteci Ahmet Şık, son 20-25 yılda emniyet teşkilatı içindeki "cemaat örgütlenmesi süreci" ile ilgili kitap hazırlıyordu. Bundan birileri fazlasıyla rahatsız olmalı ki "Ergenekon örgütü"yle ilişkilendirmeye çalışmaktadırlar.

Defalarca yaptığımız açıklamalarla hükümeti, muhalefeti sindirmeye yönelik karalama politikalarından vazgeçmeye çağırmıştık. AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz!

Muhaliflerinizi komplocu anlayışla sindirme politikalarından, baskı ve tehditlerden vazgeçin! Hukuk bir gün size de gerekecektir..."

Görgün, Şık'a yapılan komployu kınadıklarını belirtti.

sol.ogr.tr