Grup toplantısı, Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Toplantıda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin süreç ve izlenecek strateji değerlendirilecek.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın ardından Başbakan Erdoğan, bugün yol haritasını belirlemek üzere Meclis'te milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti Grup Salonu'nda saat 13.50'de başlayan toplantıya kabine üyeleri ve milletvekilleri tam kadro katıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la birlikte Meclis'e gelen Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve bir grup milletvekili tarafından karşılandı. Erdoğan, Meclis'e giriş yaptıktan sonra doğrudan toplantı salonuna geçti.

Toplantıda AK Parti hakkında açılan kapatma davası sürecinde partinin izleyeceği strateji masaya yatırılacak. Bundan sonraki hukuki sürecin de ele alınacağı toplantıda Erdoğan, milletvekillerine seslenerek bu konuda her ortamda değerlendirme yapmamalarını isteyecek.
AA