Adalet ve Kalkınma Partisi"nin (AK Parti) 7. kuruluş yıl dönümü , Türk Sanat Sanatçısı Şenay Yıldırım"ın katıldığı konser ile kutlandı. Efeler Yüzme Havuzu Tesisleri"nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertük, AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce partili katıldı.
Açılışta konuşan AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti"nin Türk siyasetine yalnızca yeni bir parti olarak değil, siyasi ahlak, erdem ve parti içi demokrasi anlayışıyla yüksek değerler manzumesi katarak katkıda bulunduğunu söyledi. Eser, “7 yıl içersinde partimizin, Türk siyasetine ve Türkiye"ye kazandırdıklarını halkımız da gayet iyi görmüş ve değerlendirmiştir. Bu doğrultuda iradesini 22 Temmuz"da sandığa yansıtarak, "yola devam" demiştir. Türkiye istikrara kavuştukça, sorunlarımız çözüldükçe, insanlarımızın geleceğe ilişkin umutları büyüdükçe AK Parti de büyümüş ve bugünlere gelmiştir. Milli iradenin beklentilerine göre şekillenen AK Parti, 14 Ağustos 2001 tarihinde "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek siyaset sahnesindeki yerini aldı. İdeallerinden sapmadan, taviz vermeden bugünlere ulaştı. AK Parti ile ülkenin yarınları daha güzel olacak” dedi.
7 yılda partilerinin köklü bir parti haline geldiğini ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, “AK Parti kuruluşundan bu zaman kadar geçen 7 yılda büyük sıkıntılar yaşamış ancak milletinden aldığı güçle bugünlere kadar gelmiş ve köklü bir parti olmuştur. Kapatılma davasının ardından bizlere daha fazla görev düşüyor. Şimdi daha çok çalışma zamanıdır. Çünkü partimizin kapatılma davasını ellerini ovuşturarak izleyenler büyük bir şok yaşatılmıştır. O nedenle bize düşen daha fazla çalışmaktır. Partimizin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.
AK Parti"ye halkın sevgisinin gün geçtikçe artığını savunan Milletvekili Erdem ise, şunları söyledi: “Halkımızın bize olan inancı ve partimizin hizmet aşkı sayesinde bugünlere gelinmiştir. Son 6 yılda büyük global krize ve kapatılma davasına rağmen ülkemizin gelişimi sürmüş ve her alandaki yatırımlar yeniden başlamıştır. Şu anda düşünmemiz gereken yaklaşan yerel seçimlerdir. Belediye Başkanlıklarının kazanılması için bütün gücümüzle çalışacak ve milletimize olan hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Milletimiz yerel seçimlerde de partimize olan güvenini bir kez daha gösterecektir. Biz Aydını seviyoruz, biz Türkiye"yi seviyoruz ve halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanıyoruz. Yolumuz açık, yarınlarımız aydınlık olsun. AK Parti"nin 7. kuruluş yıldönümü Aydınımıza, milletimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun”
AK Parti İl Kadın Kolları ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan gecede yapılan konuşmaların ardından Türk Sanat Müziği Sanatçısı Şenay Yıldırım sahneye çıktı. Türk Sanat Müziğinin sevine eserlerini seslendiren sanatçı, izleyicilerden bol bol alkış aldı. “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” isimli şarkıyı seslendiren Yıldırım"a, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk ile diğer davetlilerde eşlik etti. Yıldırım"ın konserinin ardından gerçekleştirilen havai fişe gösterilerinin ardından AK Parti"nin 7. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler sona erdi.