AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "AKP'nin kapatılacağna inanmıyorum" dedi. Bağış, "Türkiye"nin en üst makamına gelmiş 11 yargıcımızın, Türkiye"nin istikrarını, Türkiye"nin huzurunu, Türkiyenin ekonomisini, Türkiye"nin dış politikasını, Türkiye"nin AB sürecini, her şeyi hesaba katarak karar vereceklerini, Türkiye"de son altı yılda yaşanan olumu başarılarıda, göz önüne alarak karar vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

New York"ta dün gerçekleşen Türk Günü Yürüyüşüne katılan Bağış, ANKA'nın sorularını yanıtladı. AKP hakkındaki kapatma davasını değerlendiren Bağış, şunları söyledi:
"Türkiye"nin en üst makamına gelmiş 11 yargıcımızın, Türkiye"nin istikrarını, Türkiye"nin huzurunu, Türkiyenin ekonomisini, Türkiye"nin dış politikasını, Türkiye"nin AB sürecini, her şeyi hesaba katarak karar vereceklerini, Türkiye"de son altı yılda yaşanan olumu başarılarıda, göz önüne alarak karar vereceklerine inanıyorum. Ben AKP'nin kapatılacağına inanmıyorum."
Türkiye"desi siyasi gerilime ilişkin soruları yanıtlayan Bağış'ın, değerlendirmeleri özetle şöyle:
"Türkiye"de meşrutiyetimiz seçmenin bize verdiği yetki ve güvene dayanmaktadır. Demokrasiye bağlıyız herkesin de demokrasiye saygı göstermesini talep etmekteyiz. Demokrasi birbirine tahammül etme sanatıdır. Türkiye"de birbirine tahammül etmeyi uygulamalı olarak öğrenmektedir. Türkiye hep ileriye gidecektir, Türkiye, geriye gitmez, dünya geriye gitmez. Türkiye, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Şu anda yaşadığımız sıkıntıların , sancıların sonrasında bütun bu özellikleriyle güçlenmiş bir Türkiye çıkacağına ben yürekten inanıyorum.Hem demokrasimiz, hem laikliğimiz, hem devletimizin sosyal yönü hemde hukukun üstünlüğü gerçekten daha güçlenerek çıkacaktır.

Türkiye, bu güne kadar bir çok sıkıntıları aşmıştır bunu da aşacaktır ve sonunda birbiriyle barışık, bir birini olduğu gibi kabul eden, seven ve bir birini destekleyen bir toplum olma yönünde hızla ilerleyeceğiz, başarının tek yolu budur. Dünyada başarmış ülkelere , milletlere baktığınız zaman kendi içlerindeki ortak paydalara sarılmış olmalarını görüyoruz. Türkiye"de bizde 6 yıldır bunu gerçekleştirmeye çalıştık."
ANKA