AK Parti Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz, bazı basın organlarında yer alan ''Miting alanına photoshop ayarı'' iddialarıyla ilgili ''Böyle bir şey yapıldığından haberimiz yok'' dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında basın toplantısı yapan Uyumaz, bazı basın organları ve internet haber sitelerinde ''Miting alanında photoshop ayarı'' iddialarıyla ilgili haberlerin yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

''(Miting alanında photoshop ayarı) haberinde yer alan bu fotoğrafın, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda basın işlerinden sorumlu arkadaşımız Hilmi Özyılmaz tarafından bilgimiz dışında servis edildiği anlaşılmıştır. Yapılan incelemelerde fotoğraflarda miting alanının sol kenarında küçük bir alanda, bilgisayar düzenlemesi yapıldığı tespit edilmiş, bu konu basın işlerinden sorumlu olan arkadaşımız tarafından kabul edilmiştir. Basın sorumlumuz, meydanı kalabalık göstermek değil, meydanın bir bütün olarak gösterilmesi amacıyla fotoğrafları birleştirdiğini ifade etmişse de ortaya böyle bir görüntü çıkmıştır. Yapılan art niyetli olmayan teknik bir hatadır.''

AK Parti mitingini herkesin takip ettiğini belirten Mustafa Uyumaz, ''Mitinge gösterilen ilgiye hepiniz şahit oldunuz. Bizim böyle bir bilgisayar düzenlemesine ihtiyacımız yoktur. Yaşanan bu durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz'' dedi.

Öte yandan, bu durumun ortaya çıkmasına neden olan basın işlerinden sorumlu Hilmi Özyılmaz'ın durumunun parti yetkili kurullarınca görüşülerek karara bağlanacağı bildirildi.
KLONLAMALI FOTOĞRAFAncak, AKP'nin miting fotoğrafına dikkatli bakıldığında, sol alt köşesindeki kalabalıkta benzer insanların dizili olduğu, sol alt tarafta ise aynı kıyafetli ve kollarını birbirine kavuşturmuş birden fazla insan ile aynı kasket ve montu giymiş kopya insanların bulunduğu flu görüntü dikkat çekti. Üzerinde oynandığı açık şekilde belli olan fotoğraflar şaşkınlık yarattı.

MİLLİYET