TUNCELİ"nin Nazimiye İlçesi"nde düzenlenen "Düzgün Baba Anma Etkinliklerine" katılan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, kutsal taşta mum yakıp AK Parti"nin bir an önce iktidardan gitmesi dileğinde bulundu.

Nazimiye"de bu yıl 5"incisi düzenlenen Düzgün Baba Anma Etkinlikleri, Düzgün Baba Dağı eteklerinde gerçekleşirildi. Etkinliğe Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı DTP"li Edibe Şahin, Nazimiye"nin Bağımsız Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ile vatandaşlar katıldı. Düzgün Baba Dağı eteklerindeki Cemevi"nde törenler semah gösterisi ile başladı. Anma etkinliklerine katılanlar, Aleviler arasında kutsal olarak bilinen Düzgün Baba Dağı"nın 3 bin metre yükseklikteki tepesine tırmanarak burada dua edip, kutsal taş etrafında mum yakıp dilek tuttu.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, kutsal taşta mum yakıp dilekte bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Mum yakarken AKP"nin iktidardan gitmesi için dilek tuttuğunu ve dua ettiğini söyleyen Genç, Düzgün Baba'nın Aleviler için kutsal ve en büyük evliyalardan biri olduğunu hatırlattı. Yıllardar ibadet ederek dini vecibelerden birini yerine getirdiklerini belirten Genç, şunları söyledi: “Bugün ülkemiz çok büyük sıkıntılar içinde. Türkiye"nin başına bir AKP hükümeti geldi, Türkiye"yi çok büyük sıkıntılara soktu. Şimdi burada dua ediyoruz ki, bunlar bir an önce gitsin. Hiç olmazsa bu memleketimiz yine eski huzuruna kavuşsun. Türkiye"de bugün ne Tayip Erdoğan, ne Abdullah Gül ne de Mehmet Ali Şahin bulundukları makama gelecek insanlar değildi. Ama nedense bu halk şaşırdı. Şu an Düzgün Baba"ya dua ediyorum ki bundan sonra bu halka şaşırtıcı istikamet göstermesin. Doğru istikamet göstersin ki, bu ülkenin insanları huzurlu olsun. Şu an iktidarı elinde tutun insanlar bu ülkenin kuruluş felsefesiyle barışık olmayan düşünceye sahip olmadıklarını her fırsatta söylüyoruz.”

HARÇ PARASI İSTEYEN KIZI ERDOĞAN"A YÖNLENDİRDİ

Zonguldak"ta üniversitede okuduğunu söyleyen genç bır kız Kamer Genç"in yanına giderek, “Harç parası yatırmam için paraya ihtiyacım var. Bana 350 TL yardımda bulunmanızı istiyorum” dedi. Kamer Genç bu isteğe, “Bu çok para veremem. Bir çok sayıda öğrenciye burs veriyorum. Bu kadarını veremem git Tayyip versin” diyerek, genç kızı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a yönlendirdi. Kamer Genç, daha sonra ilçe merkezinde devam eden etkinliklerde davul zurna eşliğinde halaylar çekti. DHA