AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Fatih Şahin, ''Bir inanç meselesi olan, eğitim hakkını ağır bir şekilde ihlal eden en önemli engellerden biri olan başörtüsü sorununun çözüleceğine inanıyorum'' dedi.

81 ilin gençlik kolları başkanları ve üniversite temsilcilerinin katıldığı ''AK Parti Üniversite Temsilcileri İstişare Toplantısı'', Konya Rixos Otel'de başladı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversiteleri AK Parti'nin ve ülkenin geleceği için çok önemli gördüklerini söyledi.

Şahin, üniversite ayağı olmayan bir hareketin gençlik hareketi olarak isimlendirilemeyeceğini, 1 milyon üyeye sahip AK Parti Gençlik Kolları için üniversitelerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Ülkenin genç potansiyelinin ne anlama geldiğinin, büyük bir potansiyele sahip olduğunun çok iyi bilindiğini dile getiren Şahin, ''Türkiye'nin en büyük potansiyeli genç nüfustur. 3 milyonu aşmış üniversite öğrencisi potansiyeline sahibiz, ancak bunun tam anlamıyla farkında değiliz. İşte bu potansiyeli harekete geçirmek için bu toplantıları düzenliyoruz'' diye konuştu.

Şahin, gençlerin sadece siyasette değil, her yerde bir nesne olarak görülmesine karşı güçlü bir tavır aldıklarını, gençleri siyasette ve toplumsal yaşamın her katında özne olmaya davet ettiklerini ifade ederek, parti olarak bu yönde çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Başörtüsü tartışmalarına da değinen Şahin, ''Bir inanç meselesi olan, eğitim hakkını ağır bir şekilde ihlal eden en önemli engellerden biri olan başörtüsü sorununun çözüleceğini inanıyorum. Tüm siyasi partileri, Meclis içindeki ve dışındaki tüm partiler ve toplumun tüm katmanlarını bu çözüme davet ediyorum'' dedi.

A.A.