AK Parti Nazilli Özürlüler Koordinasyonu Merkezi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Nazilli Öğretmen Evi"nde düzenlenen programa AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ve Eşi, İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik, AK Parti Nazilli İlçe Yönetimi, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet ve yönetimi, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, partililer, Nazilli Ortopedik ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt ve dernek üyeleri katıldı.
Tüm dünyada kutlandığı gibi Ülkemizde de her yıl 3 Aralık"ta kutladığımız Özürlüler gününü en içten dileklerimle kutladığını dile getiren AK Parti Nazilli Özürlüler Koordinasyonu Merkezi Başkanı Birol Atasever; “Nüfusumuzun yüzde 12 sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak “Sosyal Devlet” olmanın önemli bir gereği olduğu kadar AK Parti olarak bizim de temel hedefimizdir. Bu Bağlamda Özürlü vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için Özürlüler Koordinasyon Merkezleri olarak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız özürlü özürsüz bütün vatandaşlarımızı ayırmadan hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilmesi. Bu noktada her gün adım adım daha iyiye gidiyoruz, gideceğiz. Tüm dünyada özürlülere yönelik yapılan çalışmaların ana hedefi; özürlülerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve özürlü vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. İlk defa iktidarımız döneminde çıkarılan “Özürlüler Kanunu” ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşlarımızın şartlarında önemli iyileşmeler kaydedilmiştir. Özürlülerimizin hayata daha umutla baktığı bir dönem olan bu dönemde, eğitimden sağlığa, rehabilitasyon hizmetlerinden ulaşıma, istihdamdan, vergi muafiyetlerine kadar bir çok alanda büyük beğeni gören ve destek alan icraatları gerçekleştirmiştir” dedi.
Bu zamana kadar yapılan tek engellilerle ilgili çalışmanın AK Parti Hükümeti zamanında yapıldığına dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, “Son yıllara kadar ötelenen göz ardı edilen özürlü vatandaşlarımızın sorunlarına el uzatmış olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Yapılanlar Yeterlimi tabiî ki değil. En iyisini ve en güzelini yapmak için durmadan dinlenmeden çalışıp özürlülerimizi hak ettikleri yaşama inşallah kavuşturma arzusundayız. Özürlüleri yalnız bırakmayan bir hükümetin iş başında olduğunu bilmenizi isteriz. “Sizler bizimsiniz, biz de sizin. El ele vereceğiz hep beraber sıkıntıları en aza indireceğiz. Bu duygularla sözlerime son verirken Günlerinizin Sağlık, Mutluluk ve huzur dolu geçmesini diler saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.
Nazilli Ortopedik ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt ise; “Engelli bireyler olarak çektiğimiz sıkıntılar konusunda, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yetkiler tarafından ilgi bekliyoruz. Unutmayın ki her insan bir gün başına gelecek felaketten ötürü engelli olabilir. Bu yüzden engellilere karşı duyarlı olunmasını istiyoruz. Bizlere iş imkanı eğitim imkanı sağlandığı takdirde, topluma yararlı hizmetlerin altına imza atacak becerimiz var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan Engelliler ile ilgili yapılan slayt programı izlendi.