Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle değerlenirme toplantılarını sürdürürken AK Parti kurmayları siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak anayasa değişikliğinden vazgeçildiği mesajları veriyor.
Kurmaylar, gerekçe olarak kapatma davası sürecinde bu tür bir girişimin yeni gerginliklere neden olacağını gösteriyor. Bu durumda AK Parti"nin sadece savunmaya ağırlık vermesi bekleniyor.

AÇIKLAMAYI BAŞBAKAN YAPACAK
Anayasa Mahkemesi sürecinin tamamlanmasından sonra ise siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin üzerinde uzlaşacağı sivil anayasa çalışmalarına başlanabileceği kaydediliyor.

Anayasa konusundaki net açıklama ise Başbakan Erdoğan"dan gelecek. Erdoğan milletvekilleriyle üç ayrı toplantı daha yaparak görüşünü açıklayacak.

AK Parti, üniversitelerde başörtüsü serbestisi sağlayacak anayasa değişikliği konusunda da yüksek mahkemenin kararını bekliyor. Çünkü eğer mahkeme, düzenlemeyi “laikliğe aykırılık gerekçesiyle” reddederse, AK Parti"nin hareket kabiliyeti zayıflayacak. Ancak Anayasa Mahkemesi, anayasa değişikliğini sadece şekil yönünden incelerse bu takdirde Cumhuriyet Başsavcısı"nın hazırladığı iddianamenin temelsiz kalabileceği yorumları yapılıyor.