AKP ve BDP heyetleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında saat 13.00’te bir araya geldi. Görüşme öncesi Çiçek 40 dakika süreyle BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak’la görüştü. Bu görüşmenin ardından da heyetler görüşmeye başladı. Görüşmeye AKP’den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek katıldı. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katıldığı toplantıda BDP adına ise Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın yanı sıra Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan da yer aldı. 
 
-BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEKLER- 
 
Görüşmenin ardından açıklama yapan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonrası Türkiye kamuoyunu önemli ölçüde meşgul eden meselelerle ilgili tartışma ve arayış süreci olduğunu belirti. Demirtaş BDP olarak her zaman diyaloga açık olduklarını ifade ettiklerini kaydederek, "Sayın Meclis Başkanı’nın çağrısı üzerine AK Parti temsilcisi ve hükümet temsilcisinin bulunduğu heyetlebu meseleleri görüştük. Her şeyden önce bu konuları yüz yüze konuşmuş olmamız önemlidir. Niyetlerin daha iyi anlaşılması, çözüm önerilerinin daha iyi anlaşılması açısından önemlidir. Biz görüşlerimizi önerilerimizi arkadaşlarımıza sunduk. Sözlü olarak ilettik. Kendileri de değerlendirecekler. Bugün ya da yarın bir araya gelmeyi arzuluyoruz" diye konuştu. 
 
AKP’nin de önerilerinin olduğunu BDP olarak bu önerileri tartışacaklarını kaydeden Demirtaş, "Dolayısıyla bir dahaki bir araya gelişimizde belki bu konuyla ilgili AK Parti grubuyla birlikte ne yapabiliriz ortaya çıkacak. Bu gerçekleşmezse, birlikte sonuç elde edemesek bile BDP bu konudaki kendi tartışmasını sürdürecek ve karar neyse onu kurullarında değerlendirecek" dedi. Türkiye’nin en büyük sorunlarının bile diyalogla çözülebileceğine işaret eden Demirtaş, "Bu krizler de ümit ediyorum ki birbirimizi daha iyi anlayarak çözüm aşamasına gelir. Biz bu krizi hiçbir zaman yemin krizi olarak tanımlamadık. Türkiye’de demokratik siyasetin önünde engeller var. Bu engellerle ilgili parlamentoyu oluşturan bileşenler olarak birlikte ne yapabiliriz bunun arayışı içerisindeydik. Sonuç elde edersek demokratik siyasete hep birlikte güç vermiş oluruz" diye konuştu. Demirtaş gazetecilerin "yemin edecek misiniz" ve "Talepleriniz nelerdir" sorularına ise "Bu akşam veya yarın bunlarla ilgili detaylı açıklama yapılacak" karşılığını vermekle yetindi.
CANİKLİ: "GÖRÜŞME OLUMLU, MUTABAKAT YOK" 
 
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, BDP heyetiyle yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini ve muhtemelen yarın yeniden bir araya geleceklerini söyledi. Canikli, "Biz kanaatlerimizi, düşüncelerimizi onlara aktardık, onlar da bize aktardı. Şimdi herkes karşı tarafın düşüncelerini, kanaatlerini değerlendirecek" dedi.  Yapılan görüşmeye ilişkin kendi aralarında çalışacaklarını belirten Canikli, ortak bir metin çıkıp çıkmayacağı sorusuna, "Yöntemin nasıl olacağı henüz belli değil, öyle de olabilir farklı da olabilir, herhangi bir belirleme yok" karşılığını verdi. Canikli BDP grubuyla yeniden bir araya gelmelerinin yine Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında olup olmayacağı sorusuna da, "Yine aynı yöntemle devam ederiz ancak henüz saati belli değil" yanıtını verdi. (anka)