Miting havasında geçen toplantıya çok sayıda partili katılırken, Aydın Belediye Başkanı Mustafa Ancın"ın belindeki rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bildirildi.
Aydın Merkez Gar Tesisleri"nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Aydın Milletvekili ve Kültür Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, İl başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, İl kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail hakkı Eser, adaylar ve çok sayıda partili katıldı. Törende ayrıca Aydın Ülkü Ocakları"nın geçen dönemlerde 2. Başkanlığı"nı yapan Ayhan Bal ile birlikte bir grup Ak parti"ye katıldı. Toplantıda Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın"a destek istenirken, merkez ilçeye bağlı Umurlu Belde Belediye Başkan Adayı Rıza Posacı, Çeşete Belde Belediye Başkan Adayı İhsan Uysal, Dalama Belde Belediye Başkan Adayı Nihat Aktakka, Ovaeymir Belde Belediye Başkan Adayı Abdullah Emlek ve Tepecik Belde Belediye Başkan Adayı Soner Bolat, partililere tanıtıldı.
Toplantının açılışında konuşan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, Ak parti olarak çalışmaları tamamladıklarını ve bugün itibariyle sahaya indiklerini ifade ederek, “Artık sahaya inme zamanı geldi. Ancak sahada başarı için takım oyunu şart. Final maçına 2 ay kaldı. Hata yapma lüksümüz yok. 29 Mart yerel seçimlerinin galibi AK parti olacaktır” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın sürekli dünya lideri olarak anons edildiği ve zaman zaman tezahüratların yapıldığı toplantıda konuşan İl kadın kolları başkanı demet Pilevneli ise seçimin sonuçlarını kadınların belirleyeceğini söyledi. Şu an itibariyle Aydın"da AK Partri"den 41 kadının belediye meclis üyelikleri için müracaatta bulunduğunu belirten Demet Pilevneli “Aydın"da dürüst şaibesiz bir adayımız var. Denenmişi denemeyeceğiz. Kimseden gözümüz korkmuyor” dedi.
Başbakan Recep tayip Erdoğan"ın Davos zirvesindeki dik duruşu ile Dünya Lideri haline geldiğini belirten Milletvekili Ahmet Ertürk “Bu yerel seçimi biz de muhalefet de referandum olarak algılıyoruz. Bu nedenle çok çalışmamız gerekiyor” dedi.
Toplantıda uzun bir konuşma yapan, Mehmet Erdem, Ak Parti"nin yatırımlarından söz ederek “Aydın"da 1999-2002 465 trilyon yatırım yapıldığını, AK Parti iktidarı ile 2002-2007 yılları arasında ise 980 trilyon yatırım yapıldığını söyledi.
Gazze"de ve Davos zirvesinde yaşananlar nedeniyle duygulu bir konuşma yapan Atilla Koç ise Başbakanın dünyanın sözcüsü olduğunu söyledi. Üstü kapalı olarak değişik kesimlere de göndermeler yapan eski Bakan Atilla Koç, “Ergenekon operasyonu öncesi AK Parti"nin vatanı sattığını iddia ediyorlardı. Daha önce de söylemiştim. İftira edenler kendileri bu iftiraların altında kalacaktır diye. Ne oldu hepsi de iftiralarının altına kaldı. Başbakan Erdoğan, kimsesizlerin kimsesi, mazlumun sesi oldu. Şimdi de bunu bir oyun olarak göstermek istiyorlar. İftira ettikleri halde yüzü kızarmayanlar, sessizliğini koruyor. AK Parti daha önce olduğu gibi bu seçimlerde de her iki kişiden birinin oyunu alacaktır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından partiye yeni katılan isimlere rozetleri takılırken, belediye başkan ayları tanıtıldı. AK Parti Aydın"da toplantının ardından sahaya inip seçim çalışmalarına başladı.